AKT:n Kuopion osasto yhä Rädyn takana

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton Kuopion osasto seisoo yhä liiton puheenjohtajan Timo Rädyn takana. Tänään Helsingissä järjestettyyn mielenilmaukseen liiton entisen viestintäpäällikön Hilkka Ahteen työsuhteen palauttamisen puolesta ei osallistunut väkeä AKT:n Kuopion osastosta.

Teksti-TV Savo
Timo Räty
Timo RätyYLE

AKT:n valtuusto päättää puheenjohtaja Timo Rädyn asemasta viikon kuluttua torstaina. AKT:n Kuopion osaston puheenjohtaja Kauko Lipponen sanoo, että Räty saa vielä Kuopiosta täyden tuen.

- Kun ihan suoraan sanon, niin Timolla on tällä hetkellä kannatus tällä seudulla. Me odottelemme nyt ylimääräisen valtuuston päätöksiä ja kunnioitetaan niitä.

Kauko Lipposen mielestä koko jupakka on mennyt liian suureellisesti ja "pienestä asiasta on tehty härkänen". Lipponen sanoo kunnioittavansa AKT:n hallituksen näkemystä, että hallitus on menettänyt luottamuksensa Hilkka Ahteen toimintaan.

- Odotellaan vielä viikko-kaksi niin ehkä tiedetään siitä asiasta enemmän. Poliisikuulustelut ja niiden tutkimiset ovat kesken, joten odotellaan se päätös ja puhutaan asiasta sitten lisää, Lipponen toteaa.

Lähteet: Yle Savo