Rakentajan sisustusbuumi ei hellitä

Jo pitkään pinnalla ollut sisustusbuumi ei näytä laantuvan. Näin uskotaan tänään alkavilla Rakentaminen ja talotekniikka 2012 - messuilla, jossa sisustusalan näytteilleasettajien määrä on entisestään kasvanut.

messut
Kuvassa avonainen tapettikirja.
Ornamentti- ja kukkakuviot pitävät edelleen pintansa.YLE / Iina Kluukeri

Perinteiset Rakentaminen ja talotekniikka - messut kokoavat jälleen tänä viikonloppuna väkeä Jyväskylän Paviljonkiin. Rakennustarvikkeiden ja -ratkaisujen ohessa entistä vahvemmin esillä on sisustustaminen, kertoo myyntijohtaja Jyri Siekkinen Jyväskylän Messut Oy:stä.

- Vaikka tällainen sisustusbuumi on ollut päällä jo pitkään, niin se näyttää vain jatkuvan. Koti on tärkeä ja varmasti sen vuoksi sisustaminen nostaa päätään entistä vahvemmin, ainakin meillä täällä näytteilleasettajien joukossa.

Nykyrakentaja tai -remontoija haluaa myös helpottaa omaa urakkaansa. Entisestä tee-se-itse-mallista ollaan kasvavassa määrin siirtymässä palveluiden ja valmiiden ratkaisujen ostamiseen, Siekkinen kertoo.

- Tämän kaltaista palvelua tarjoavia yrityksiä on entistä enemmän näytteilleasettajina. Näyttää siltä, että nykyään voit ostaa avaimet käteen-periaatteella kotiin ihan mitä tahansa.

Tämän vuoden Rakennus ja talotekniikka 2012 -messuilla kiinnitetään erityistä huomiota myös energiaasioihin. Rakentamisen energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät heinäkuussa ja aiheesta kerrotaan lisää messujen aikana järjestettävillä yleisöluennoilla.

Lähteet: Yle Keski-Suomi / Salla Syvänen