Tiitisen Hengenvartijat Helsingissä

Outokumpulaisen kirjailijan ja kuvataiteilijan Esko-Pekka Tiitisen Hengenvartijat komistavat Akateemista Kirjakauppaa Helsingissä. Ajatuksia herättävä teos koostuu useista tuhansista kirjoista ja muun muassa pehmoleluista.

Esko-Pekka Tiitinen

Esko-Pekka Tiitinen oli hyvin ilahtunut saatuaan Kustannusosakeyhtiö Tammelta kutsun tulla tekemään teosta Helsinkiin Akateemiseen Kirjakauppaan.

-Tammesta otettiin minuun yhteyttä ja innostuin heti. Kirjainstallaatio on Tammen lahja 150-vuotta täyttävälle Stockmannille. Oli hienoa päästä tekemään tällaista keskelle ihmisvilinää, selvittää Esko-Pekka Tiitinen.

Perjantaina paljastettu teos kantaa nimeä Hengenvartijat Dantesta Tammeen. Se koostuu useista tuhansista kirjoista sekä pehmoleluista ja vanhojen kirjojen kansista.

- Siinä on käytetty kolmetuhatta Leena Lehtolaisen Henkivartija -kirjaa sekä Tammen kustantamia kotimaisia lasten -ja nuortenkirjoja. Mukana on muun muassa Karo Hämäläinen, Riina Kaarla ja Tittamari Marttinen, kertoo Tiitinen.

Kirjailijat ylläpitävät hyvää henkeä

Esko-Pekka Tiitisen taiteilema Hengenvartijat Dantesta Tammeen paitsi viihdyttää myös pyrkii herättämään ajatuksia.

- Me kirjailijat olemme eräänlaisia hengenvartijoita. Pyrimme ylläpitämään hyvää henkeä, herättämään ajatuksia ja myös provosoimaan lukijoita, tuumaa Esko-Pekka Tiitinen.

Kirjoista, pehmoleluista, vanhoista kirjankansista ja muutamista taideteoksista koostuva teos on herättänyt jo huomiota Akateemisen Kirjakaupan asiakkaissa.

- Ihmiset jäävät helposti tähän juttelemaan ja esimerkiksi muistelemaan menneitä. Tässä kävi kaksi vanhaa naista, jotka ihastelivat vanhoja kirjankansia ja muistelivat, että meilläkin oli lapsena tuollainen ja tuollainen, kertoo kirjailija.

Kirjainstallaatio Hengenvartijat Dantesta Tammeen on esillä Helsingissä Akateemisessa Kirjakaupassa 25.3. saakka.

Lähteet: Yle Pohjois-Karjala / Lea Joutsensaari