Suikkanen: Ouluun on pirun pitkä matka

Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen luotsaa joukkueensa luottavaisena pudotuspeleihin. Päävalmentajalle kelpaa mikä tahansa joukkue vastustajaksi, mutta Oulun Kärpät ei ole mieluisin vaihtoehto.

Pelicans (Jääkiekon Miesten Liiga)
Kai Suikkanen.
Yle / Juha-Petri Koponen

Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen myöntää, että runkosarjan kakkossija maistuu hyvältä. Pussinokkien käskyttäjä näkee, että joukkue pelasi tasaisen sarjan.

- Häviöitäkin tuli, mutta niitä tulee kaikille. Porukka teki hyvää työtä pitkin kautta. Ainoastaan marraskuun jakso oli vaikea. Lähdettiin sijalta 14. ja oltiin lopulta sijalla 2., niin kyllä tästä voi kiitettävän arvosanan joukkueelle antaa, Suikkanen toteaa.

Suikkanen tietää, että toinen sija runkosarjassa ei merkitse jatkossa mitään. Tuleva vastustaja puolivälierissä ei ole vielä tiedossa. Vastaan asettuu joko Espoon Blues, Oulun Kärpät tai Rauman Lukko. Päävalmentaja Suikkaselle kelpaa mikä tahansa joukkue vastustajaksi, mutta Oulun Kärpät ei ole se mieluisin vaihtoehto.

- Ouluun on vaan pirun pitkä matka kun pelataan joka toinen päivä ja välillä joka päivä. Kyllä se matka vaan haittatekijäksi nousee. Tietenkin se on molemmille sama, mutta mielellään sitä pelaisi hieman lähempänä. Voi olla myös, että loppuisi se vähäinenkin suosio Oulun puolelta jos Kärpät tiputettaisiin, Suikkanen naurahtaa.

Pelicans ei lähde Suikkasen mukaan tekemään muutoksia pelitapaan - tärkeämmäksi nousee henkinen vahvuus, koska voittamisen merkitys korostuu.

- Se on ihan samaa jääkiekkoa. Se kumpi tekee enemmän maaleja voittaa. Ainut mikä muuttuu, on pelien merkitys. Enää ei ole yhtään turhaa peliä eikä voi katsella pelaako muut ristiin. Ainoastaan voitto merkitsee.

Pelicans harjoitteli vielä perjantaina, mutta pelaajille oli luvassa pitkä viikonloppuvapaa.

- Palkitaan joukkue sillä, että meillä on kaksi päivää vapaata. Huilataan niin kuin normaalit ihmiset ja maanantaiaamuna tullaan takaisin kello yhdeksän, Suikkanen toteaa.

Lähteet: Yle Lahti