1. yle.fi
  2. Uutiset

Speedway loppuu Pippossa

Pippon moottoriurheilukeskuksen speedwayrata joudutaan sulkemaan. Vaasan hallinto-oikeus ei ole myöntänyt speedwayradalle ympäristölupaa. Salpausselän moottorikerhossa ollaan pettyneitä ympäristöluvan päätökseen.

Teksti-TV Lahti
Petteri Pohjola

Vaasan hallinto-oikeuden mielestä speedwayradan melurasitusta ei voida rajoittaa niin, että ajaminen olisi mahdollista. Lisäksi hallinto-oikeus tarkensi ympäristöluvan melurajoituksia karting- ja motocrossratojen osalta, mutta niiden sekä enduroradan toiminta voi jatkua.

Kartingradan pohjoispuolen meluvallia pitää kuitenkin korottaa vähintään kolmella metrillä niissä paikoissa, joissa korotusta ei ole jo tehty.

Lahden seudun ympäristölautakunnan vuoden takaisesta lupapäätöksestä olivat valittaneet Salpausselän luonnonystävät sekä kaksi yksityishenkilöä.

Speedwayajajat järkyttyivät

Salpausselän moottorikerhossa ollaan erittäin pettyneitä ympäristöluvan eväämiseen Pippon speedwayradalta. Speedway-jaoston vetäjä Jani Purmonen pitää Vaasan hallinto-oikeuden päätöstä väärin perustein laadittuna.

- Melutiedot perustuvat 80-luvun moottoreihin, joissa ei käytetty äänenvaimentimia, kuten nykyään, Purmonen sanoo.

Hän myös muistuttaa, että lajin harrastajia ei ole runsaasti ja radalla on ajoa suhteellisen vähän. Tulevana kesänä Pippon speedwayradalla oli tarkoitus ajaa useita kilpailuja.

- Nyt kaikki suunnitelmat menivät pilalle, Purmonen manaa.

Lähteet: Yle Lahti

Lue seuraavaksi