Poliisi epäilee neljää törkeästä avustuspetoksesta Koivukeskuksen rahoittamisessa

Kaakkois-Suomen talousrikosyksikkö aloittaa esitutkinnan Imatran seudun kehitysyhtiön Koivukeskuksen rahoitusasiassa. Poliisi epäilee neljää avustushakemukseen osallistunutta henkilöä törkeästä avustuspetoksesta. Tutkinnan edetessä epäiltyjä ja rikosnimikkeitä saattaa tulla lisää.

Teksti-TV Etelä-Karjala

Talousrikosyksikön päällikön Juha Paukkusen mukaan tapauksessa voi tulla esiin myös piirteitä törkeästä petoksesta, jos ilmenee, että Koivukeskuksen yrittäjiä on tahallisesti johdettu harhaan.

Epäily törkeästä avustuspetoksesta liityy vuosiin 2001-2003. Tutkinnalla on kiire, sillä rikos vanhenee kymmenessä vuodessa. Tutkinta voi viedä muutaman kuukauden, mutta jos tutkinta laajenee törkeiden petosten suuntaan, se voi kestää koko vuoden. Törkeästä avustuspetoksesta voi seurata 4 kk- 4 vuotta vankeutta.

Paukkusen mukaan ketään ei ole vielä kuultu vaan asiasta ollaan vasta laatimassa rikosilmoitusta. Epäiltyjä pyritään kuulemaan ennen kesälomia.

-Tutkinnan laajuutta on vielä vaikea arvioida, mutta merkittävistä summista on joka tapauksessa kyse sanoo Juha Paukkunen.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala / Marjo Pirilä