Perussuomalaiset uhkailevat ihmisoikeusaktivistia

Porilaislähtöinen, nykyisin Helsingissä vaikuttava toimittaja ja ihmisoikeusaktivisti Jussi K. Niemelä on tehnyt rikosilmoituksen kahdesta perussuomalaisesta. Pirkanmaalaiset miehet ovat Niemelän mukaan uhkailleet häntä toistuvasti Facebookissa. Niemelä uskoo uhkausten takana olevan hänen kritiikkinsä perussuomalaisten rasististisia näkemyksiä kohtaan.

Perussuomalaiset

Niemelä tiedottaa asiasta Vallan vahtikoira -blogissaan. Hänen mukaansa poliisi tutkii ilmoituksia laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta.

Yle Satakunnalle Niemelä kertoo, että uhkauksia on tullut kymmeniä. Niissä on kuvattu mm. nylkemistä ja suolestamista. Niemelän mukaan henkilöt ovat jatkaneet samalla linjalla jo joulukuusta asti, jolloin hän teki heistä rikosilmoituksen. Erityisesti häntä hämmästyttää, että puolue ei ole puuttunut asiaan.

- Molemmat heistä ovat Pirkanmaan perussuomalaisten jäseniä. He saivat vain varoituksen silloin kun Köyliön Tommi Rautio erotettiin, vaikka mielestäni he ovat paljon huolestuttavampia tapauksia. Enkä ole ainoa, joka on saanut osakseen heidän solvauksiaan, Niemelä toteaa.

Niemelä toteaa, että kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PEN on kannanotossaan vaatinut hänen suojelemistaan. Hän ei usko uhkailijoiden toteuttavan viestiensä sisältöä käytännössä, mutta pelkää, että joku muu voi inspiroitua kirjoituksista.

- En kuitenkaan alistu uhkailulle ja pelottelulle vaan kirjoitan kritiikkiäni edelleen, Niemelä vakuuttaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kansan Uutiset.

Lähteet: Yle Satakunta