Tiilikainen: Eduskuntaa on johdettu harhaan

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kimmo Tiilikaisen mielestä puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) pääesikunnalle antama poliittinen ohjaus Dragvikin varuskunnan säilyttämiseksi asettaa hallituksen toimet kyseenalaisiksi. Tiilikaisen mukaan varuskuntauudistus on syytä ottaa uudelleen keskusteluun eduskunnassa.

talous
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo TiilikainenYle

- Tämä on vakava paikka. Tuntuu siltä, että eduskuntaa on johdettu harhaan, Tiilikainen toteaa.

Tiilikainen huomauttaa, että alusta alkaen sekä puolustusministeri Wallin että koko hallitus ovat väittäneet, että puolustusvoimauudistus on tehty puolustusvoimain lähtökohdista, ja poliittista ohjausta ei ole annettu.

- Nyt kysymys kuuluu, onko Wallin kertonut pääministeri Kataiselle (kok.) antaneensa ohjausta, onko koko hallitus ollut ratkaisun takana poliittisesti vai onko tämä puolustusministerin yksityistä ohjausta tai hänen puolueensa kanta.

Tiilikaisen mukaan keskusta on toivonut, että koko eduskunta parlamentaarisessa valmistelussa olisi voinut antaa poliittista ohjausta varuskuntauudistuksesta. Hänen mukaansa aiheesta on syytä keskustella eduskunnassa uudelleen.

- Hallitus on antanut kuvan alkaen valtioneuvoston tiedotustilaisuudesta, jatkuen välikysymyskeskusteluihin suullisilla kyselytunneilla, että tässä on kyse puhtaasti puolustusvoimien ratkaisusta vailla poliittisia painotuksia. Nämä lausunnot ovat nyt joutuneet kovin kyseenalaisiksi.

Lähteet: Yle Uutiset