Sotilaskoneen onnettomuuspaikalta löydetty ruumiinosia

Ruotsin ilmatilassa torstaina kadonnut norjalainen sotilaslentokone on löytynyt. Onnettomuuspaikalta on lauantaina löydetty ruumiiden osia. Poliisi uskoo koko koneen viisihenkisen miehistön kuolleen onnettomuudessa.

Ulkomaat
Etsintähelikopteri tunturissa.
NOTV2

Pelastusoperaatio onnettomuuspaikalla on lopetettu.

Norjan ilmavoimien kuljetuskone törmäsi Kebnekaise-tunturin rinteeseen huonossa säässä ja koneen arvioidaan räjähtäneen törmäyksessä.

Kebnekaise-tunturin läheiseltä Rabotsin jäätiköltä löytyi jo perjantaina lentokoneen osia. Ruotsin lento- ja meripelastuskeskuksen mukaan koneen osia on laajalla alueella.

Norjan Evenesistä lähteneen koneen oli torstaina määrä hakea kalustoa ja sotilaita Ruotsin Kiirunan lentokentältä. Yhteys koneen miehistöön menetettiin torstaina iltapäivällä.

Kone oli viimeisen kerran yhteydessä lennonjohtoon klo 14.43 Ruotsin aikaa, eikä norjalaismiehistö tuolloin kertonut mistään ongelmista. Kone oli tuolloin noin 80 kilometriä länteen Kiirunasta. Turman syytä ei vielä tiedetä.

Kadonnut kone osallistui parhaillaan käynnissä olevaan Cold response -sotaharjoitukseen. Harjoituksessa on mukana yhteensä noin 16 000 sotilasta. Mukana on sekä Nato-maita että Naton rauhankumppanuusmaita, kuten Suomi.

Lähteet: Yle Uutiset