Pääministeri hermostui Kony-videosta - kutsui Justin Bieberin Ugandaan

Ugandan pääministeri Amama Mbabazi on huolestunut kymmeniä miljoonia katsojia keränneen Joseph Kony -videon vaikutuksesta maansa maineelle. Vastavetona Mbabazi on julkaissut YouTube-videon ja useita Twitter-viestejä, joissa hän vakuuttaa Ugandan olevan turvallinen matkakohde. Tämän todistaakseen hän on kutsunut teinitähti Justin Bieberin vierailulle Ugandaan.

Ulkomaat
Justin Bieber
ROLF VENNENBERND / EPA

Bieberin lisäksi vierailukutsu on lähtenyt 19 muulle julkkikselle, muun muassa Lady Gagalle, Angelina Jolielle, George Clooneylle ja Rihannalle.

Uganda päätyi maailman huomion kohteeksi sen jälkeen, kun Invisible Children -järjestön internetissä julkaisema video Herran vastarinta-armeijan johtajasta Joseph Konysta lähti leviämään. Kansainvälisen rikostuomioistuimen etsintäkuuluttamaa Konya ja hänen armeijaansa syytetään lasten sieppauksista, lapsisotilaiden käytöstä ja seksuaalirikoksista.

Muun muassa Rihanna, Oprah Winfrey ja Justin Bieber ovat välittäneet Invisible Childrenin videota faneilleen. Tähän mennessä video on katsottu yli 80 miljoonaa kertaa.

Mbabazi tuomitsee omalla videollaan Konyn teot ja sanoo olevan hienoa huomata, että asia kiinnostaa ihmisiä eri puolilla maailmaa. Hänen mukaansa Konysta julkaistu video antaa kuitenkin väärän vaikutelman siitä, että Ugandassa olisi käynnissä konflikti. Mbabazi painottaa, ettei Kony ole Ugandassa.

- En kutsu pelkästään 20 julkkista, vaan teidät kaikki tulemaan Ugandaan ja näkemään omin silmin, että täällä on hyvin erilaista kuin Invisible Children -järjestön videossa, Mbabazi sanoo YouTubeen lataamassaan videossa.

Lähteet: AFP, Yle uutiset