Wallin kiistää harhauttaneensa eduskuntaa

Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) kiistää Yle Uutisten haastattelussa, että eduskuntaa olisi johdettu harhaan puolustusvoimien joukko-osastojen lakkautuksista päätettäessä. Wallin myös sanoo, ettei hän näe mitään syytä erota tehtävästään, vaikka jotkut oppositioedustajat ovat sitä vaatineet.

talous
Puolustusministeri Stefan Wallin (r.)
Puolustusministeri Stefan Wallin (r.)YLE

- Täytyy muistaa, että opposition tehtävänä on lähtökohtaisesti yrittää kampittaa hallitusta ja sen yksittäisiä ministereitä. Tämä on normaalia politiikkaa. Kyseenalaistaa saa, mutta kyllä hyviä vastauksiakin löytyy, Wallin toteaa.

Wallin sanoo, että on mielestään kertonut totuuden alusta lähtien, ja muistuttaa, että asian valmistelu on ollut salaista.

- Kaikkia yksityiskohtia ei ole ollut mahdollista avata julkisuudessa. Jos yksityiskohtia olisi lähdetty kertomaan yhden joukko-osaston kohdalta, niin siinä olisi samalla jouduttu avaamaan koko Pandoran lipas.

Wallin myöntää, että Dragsvik-kohussa on kyse myös kielipolitiikasta, mutta itse hän kiistää syyllistyneensä kielipolitikointiin.

- Perusoikeuksien toteutuminen tässä tapauksessa ruotsinkielisen varusmieskoulutuksen osalta ei voi olla politikointia tai politiikkaa, vaan se on perusoikeuksien turvaamista, Wallin sanoo.

Perussuomalaiset ovat jo ehdottaneet aisan viemistä perustuslakivaliokuntaan.

- Näyttää siltä, että juridisia auktoriteetteja käytetään politiikan jatkeena. Sitä kehitystä en pidä kovinkaan onnistuneena, Walliin toteaa perussuomalaisten ehdotuksesta.

Opposition edustajat ovat vaatineet Wallinia harkitsemaan asemaansa.

- Ei ministeri tai hallitus voi oppositiolta tukeaan hakea, vaan pääasia on se, että hallituksen ja pääministerin luottamus on taskussa, Wallin toteaa.

Wallin sanoo, ettei hän näe mitään syytä erota tehtävästään.

Lähteet: Yle Uutiset