1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Anne Holmlund haluaa Wallinilta selvityksen

Kokoomuksen kansanedustaja Anne Holmlund toivoo puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) kertovan pikaisesti, mitä varuskuntauudistuksen valmistelussa on todella tapahtunut. Holmlund itse pitäisi outona, ettei puolustusvoimat kävisi keskusteluja ministerin kanssa, kun on kyse näin suuresta rakenneuudistuksesta.

Kotimaan uutiset
Anne Holmlund
YLE

Kansanedustaja Anne Holmlund toivoo, että puolustusministeri Stefan Wallin pitäisi tällä viikolla vaikka tiedotustilaisuuden ja kertoisi selvästi, mitä on tapahtunut.

- Tässä on nyt niin monta eri tarinaa liikkeellä, että haluaisin kyllä selvityksen siitä, miten asia on oikein edennyt.

Kähmintää vai vuoropuhelua?

Esiteltiinkö uudistus teille puolustusvoimien tekemänä uudistuksena vai poliittisena?

- Minulle on ainakin syntynyt sellainen käsitys, että uudistuksella turvataan Suomen puolustuskyky ja riittävä varusmieskoulutus eri aselajeissa.

Holmlund sanoo pohtineensa sitä, mitä poliittisella ohjauksella tässä yhteydessä tarkoitetaan. Holmlund pitäisi outona, ettei puolustusvoimat kävisi keskusteluja ministerin kanssa, kun on kyse näin suuresta rakenneuudistuksesta.

- Ajatus, että ministeri olisi pelkkä kumileimasin, tuntuu hieman vieraalta. Ilmeisesti toiset näkevät poliittisen ohjauksen tässä yhteydessä kähminnän valossa. Voihan se voi olla myös luonnollista vuoropuhelua.

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner vaati viikonloppuna puolustusvoimauudistuksen uudelleenkäsittelyä. Jungner arvioi puolustusministeri Stefan Wallinin toimineen väärin antaessaan poliittista ohjausta, jonka seurauksena Dragsvikin varuskunta päätettiin säilyttää.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi