Kosmetologiksi eniten tunkua

Lapin ammattiopistoon haki tänä keväänä viime vuotista vähemmän nuoria. Jokaista aloituspaikkaa kohti oli keskimäärin 1,4 hakijaa, kun viime vuonna luku oli 1,58. Opintosihteeri Pirjo Pukarisen mukaan hakijamäärän väheneminen johtuu ikäluokan pienenemisestä.

Teksti-TV Lappi
Kosmetologi asettelee irtoripsiä asiakkaalleen.
YLE

Eniten hakijoita oli kosmetologin koulutukseen, jossa jokaista aloituspaikkaa haki 3,75 hakijaa. Parturi-kampaajaksi haki kolme nuorta jokaista aloituspaikkaa kohti.

Lähihoitajaopintojen suosio väheni, sillä jokaista aloituspaikkaa kohti oli nyt 1,87 hakijaa, kun viime vuonna hakijoita oli 2,37 per paikka.

Opintosihteeri Pirjo Pukarinen Lapin ammattiopistosta sanoo, että viime vuodesta suosiotaan ovat kasvattaneet leipuri-kondiittorin sekä ict-asentajan tutkintoon johtavat koulutukset. Pukarisen mukaan puutarha- sekä kone- ja metallialan koulutusten hakijamäärät vähenivät. Rakennusalan hakijamäärä kasvoi hieman, jokaista paikkaa kohti oli 1,74 hakijaa kun viime vuonna hakijoita oli 1,69 per paikka.

Lapin ammattiopistoon haki perjantaina päättyneessä yhteishaussa yhteensä 1131 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja on 805. Viime vuonna hakijoita oli 1198 ja aloituspaikkoja 759. Aloituspaikkoihin on laskettu mukaan Rovaniemen ammattilukio.

Lähteet: Yle Lappi