1. yle.fi
  2. Uutiset

Enontekiön ilmaislentoja käytetty vilkkaasti

Enontekiöllä kuntalaiset ovat käyttäneet ilmaislentoja viimevuotista vilkkaammin. Tähän mennessä enontekiöläiset ovat tehneet 144 ilmaismatkaa Helsinkiin. Liki kaikki ovat menopaluulentoja.

Kotimaan uutiset
Enontekiö-Kautokeinon lentoasema
Sauli Antikainen / Yle

Lentoyhtiö FlyBe lentää Hetasta Helsinkiin kaksi kertaa viikossa, kun viime vuonna Finncomm lensi vain kerran viikossa. Viime keväänä enontekiöläiset lensivät ilmaiseksi kaikkiaan parisataa kertaa.

Enontekiöläiset saavat ilmaislippuja, koska kunta maksaa lentoyhtiölle tappiollisista lennoista. Tänä vuonna kunta on varautunut maksamaan lentoyhtiölle 50 000 euroa tappiotakuuta.

Vastaavan toimistosihteerin Pia Korvan mukaan Helsinki-Hetta-lennoilla on ollut helmi-maaliskuussa tilaa, ja jokainen on päässyt haluamalleen lennolle.

Loppukeväästä lentojen myynnin odotetaan vilkastuvan. Tällöin myös haluttu ilmaismatka voi siirtyä toiseen ajankohtaan. Viime vuonna vain yksi kuntalaisen ilmainen matka-aie peruuntui lennon oltua täynnä.

Norjan osuus auki

Jokainen kuntalainen saa kaksi edestakaista lentoa Hetta-Helsinki-välille kevään aikana. Rajoituksesta saatetaan luopua huhtikuun puolen välin jälkeen.

Myös Norjan Kautokeinon on ollut tarkoitus lähteä mukaan tappiotakuisiin ja sitä kautta kuntalaistensa ilmaislentoihin. Pia Korvan mukaan norjalaisten rahoitusosuus on kuitenkin yhä auki.

Enontekiön lennot alkoivat 19. helmikuuta ja kestävät 6. toukokuuta saakka. Kunnassa on 1 900 asukasta.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi