Demarikansanedustajat tuomitsevat Wallinin toiminnan

Etelä-Karjalan sosiaalidemokraattisten kansanedustajien Wallin-kannoissa on sävyeroja. Jukka Kärnä vaatii eroa, Suna Kymäläinen vetoaa ministerin kunniantuntoon, Anneli Kiljunen paheksuu poliittisen ohjauksen salailua Dragsvikin varuskunnan pelastamisessa.

Teksti-TV Etelä-Karjala
Stefan Wallin
Puolustusministeri Stefan Wallin on saanut rankkaa kritiikkiä varuskuntien lakkautuspäätöksen jälkeen.YLE / Vesa Vaarama

Kaikki Etelä-Karjalan kansanedustajat tuomitsevat puolustusministeri Stefan Wallinin menettelyn, niin oppositiota edustava keskustan Kimmo Tiilikainen kuin kolme hallituspuolue sosiaalidemokraatienkin edustajaa.

Kansanedustaja Jukka Kärnän mielestä Wallinin pitäisi erota. Kärnä haluaa ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan käsittelevän asian, minkä jälkeen hän toivoo sen tulevan vielä koko eduskuntaan.

Suna Kymäläisen mukaan teko oli törkeä ja kunnian mies olisi jo eronnut. Kymäläinen uskoo ainakin hallitusryhmien keskustelevan keskenään siitä, miten edetään.

Anneli Kiljunen ei vaadi ministerin eroa, vaikka Wallinin olisikin pitänyt kertoa heti poliittisesta ohjauksestaan. Kiljusen mielestä Dragsvikin varuskunnan säilyttämiseen liittyvät taustat pitää tutkia uudelleen.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala