1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Finnairin lentäjät aikovat jatkaa säästöneuvotteluja yhtiön pelastamiseksi

Suomen Liikennelentäjäliiton valtuusto on päättänyt, että Finnairin lentäjät jatkavat säästöneuvotteluja yhtiön talouden tervehdyttämiseksi. Käytännössä päätös tarkoittaa, että lentäjät ovat valmiita huonontamaan työehtojaan.

Suomen Liikennelentäjäliiton varapuheenjohtaja Jukka Leskinen sanoi Yle Uutisille, että lentäjät ovat valmiita jatkamaan neuvotteluja Finnairin kustannustehokkuuden parantamiseksi. Lentäjien osalta se tarkoittaa esimerkiksi työmäärän lisääntymistä. Suoranaista palkkojen alentamista lentäjät sen sijaan eivät ole liittämässä keinovalikoimaan.

Lentäjät toivovat, että jatkossa säästötalkoisiin osallistuu myös yhtiön ylin johto. Finnairissa julki tulleisiin palkitsemisjärjestelyihin lentäjät eivät ottaneet kantaa.

- Totesimme, että palkkioista on päätetty edellisen toimitusjohtajan aikaan eli ne ovat jo historiaa.

- Niistä puhuminen ei ratkaise Finnairin ongelmia, vaan nyt pitää keskittyä oikeisiin asioihin eli ennen kaikkea hakea yhtiölle tuottoja, Leskinen sanoi.

Lentäjät ovat jatkamassa neuvotteluja jo tällä viikolla. Yhtiön työkulttuurissa on lentäjienkin mielestä parantamisen varaa, mutta pilotit uskovat, että uuden johdon myötä työkulttuuri yhtiössä on menossa parempaan suuntaan.

Finnairin matkustamohenkilökunta ilmoitti viime viikolla, että se ei halua enää jatkaa säästöneuvotteluja yhtiön kanssa.