Lautakunta lakkautti Aholan koulun

Joutsenon Aholan koulun taru päättyy tähän kevääseen. Lappeenrannan kasvatus-ja opetuslautakunta päätti Aholan koulun lakkattamisesta kokouksessaan maanantai-iltana.

Teksti-TV Etelä-Karjala
YLE Etelä-Karjala

Alun perin koulun lakkauttaminen olisi ollut edessä ensi vuonna, mutta lautakunnan mukaan oppilasmäärien väheneminen vaikeuttaa koulun toimintaa niin paljon, että Aholan koulu lakkautetaan jo nyt. Koulun oppilaat siirtyvät pääasiassa Korvenkylän kouluun. Ensi vuonna koulussa olisi ollut 22 oppilasta.

- Tällä saadaan lisää rahasäästöä. Oppilasmäärät olivat laskeneet koulussa aika lailla. Lisäksi lautakunnan päätös oli yksimielinen, perustelee kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Jukka Kopra.

Ensi vuonna koulussa olisi ollut 22 oppilasta.

Aholan koulu on perustettu vuonna 1922. Se oli tarkoitettu Korvenkannan ja Meltolan lapsille, joilla saattoi olla jopa kymmennen kilometrin tietön taival Korvenkylään. Aholan koulu aloitti vuokratiloissa Antti Pirhosen isossa tuvassa. Vuonna 1925 sille valmistui oma rakennus. (Lähde: Joutsenon historia).

Kouluverkkoratkaisu lykkääntyy

Alun perin maanantain kokouksessa oli myös määrä tehdä päätös Lappeenrannan kouluverkkoratkaisusta. Ratkaisut siirtyvät kuitenkin huhtikuun 16. päivään. Maanantain kokouksessa asiaan perehdyttiin, mutta kannanottoja ei kuultu.

- Lautakunnassa halutaan rauhassa perehtyä tähän, että kaikilla varmasti hyvä ymmärrys ja tietämys asiasta ennen päätöksiä, Kopra sanoo.

Olennainen osa kouluverkkoratkaisua on, jääkö kaupunkiin tulevaisuudessa kaksi, kolme vai neljä lukiota. Kopran ei ainakaan kallistu sen ratkaisun puolelle, että lukioverkko jätetään ennalleen neljään lukioon.

- Jos verrataan sitä siihen, että jätetään kaksi lukiota, niin hintalapuilla on eroa 10 miljoonaa investoinneissa ja lähestulkoon miljoona käyttökuluissa per vuosi.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala