1. yle.fi
  2. Uutiset

Kouvola puolittaa terveyspalvelupisteet

Haja-asutusalueiden terveyspalveluita ja esimerkiksi neuvoloita on tarkoitus korvata osittain palvelubussilla. Valtuuston päätös syntyi useamman tunnin keskusteluiden ja äänestysten jälkeen.

Kouvola
Lääkäri kuuntelee stetoskoopilla lapsen hengitysääniä neuvolassa.
Yle

Kouvolan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina illalla uuden palveluverkkoesityksen. Kouvola keskittää terveys- ja sosiaalipalvelunsa tulevaan Ratamo-keskukseen ja karsii reippaasti nykyisten palvelupisteiden määrää.

Kouvolan terveyspalvelupisteiden määrä vähenee Ratamon myötä puoleen. Uusi terveyspalveluverkko tulee käyttöön Ratamokeskuksen valmistuttua Kouvolan Kotiharjuun noin vuonna 2016-2017.

Neuvolat säilyvät Myllykoskella ja Inkeroisissa ja Kuusankoski pitää jatkossakin täyden palvelun hammashoitolan.

Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Valto Kosken mukaan valtuutettujen into äänestyttää valtuustoa oli yllätys, koska asiasta oli neuvoteltu poliittisten ryhmien välille yhteisymmärrys ennen valtuuston kokousta.

- Siitä huolimatta tuli poikkeavia ehdotuksia, jotka aiheuttivat aika pitkän keskustelun, Koski sanoo.

Perussuomalaiset olisivat halunneet palveluverkkoesityksen uudelleen valmisteltavaksi ja vasemmistoliitto olisi omassa vastaehdotuksessaan hyväksynyt palveluverkon muilta osin paitsi neuvolaverkon osalta. Molemmat vastaehdotukset hävisivät kaupunginhallituksen ehdotukselle.

Kouvolan johtava ylilääkäri Kati Myllymäki on tyytyväinen, että palveluverkosta vihdoin saatiin päätös.

- Varmasti kaikkein tärkeintä on nyt, että päästään eteenpäin. Tämä esityshän oli valmiina jo viime keväänä. Vähän mietityttää, että miksi tässä meni niin kauan.

Myllymäki muistuttaa, että vanhalla palveluverkolla jatkaminen ei tule kysymykseen tilojen huonon kunnon vuoksi.

- Minun mielestäni meillä ei ole mitään vaihtoehtoja. Kun katsoo Marjoniemen terveysaseman tilaa ja näitä kosteus- ja homeongelmia, mitä meillä on nykyisissä kiinteistöissä. Pilkanmaan rakennus on käyttökiellossa ja POKSin (Pohjois-Kymen sairaala) nimi tulee kohta siitä, että putket poksahtaa, Myllymäki sanoo.

Lähteet: Yle Kymenlaakso

Lue seuraavaksi