Lahden kouluissa paljon korjaustarpeita

Töitä on suunnitteila paljon erityisesti vuosille 2012-2015, jolloin pitäisi rakentaa samanaikaisesti uudet tilat Liipola-Kaikuharjun sekä Jalkarannan kouluille.

Liipolan koulu Lahdessa on purkukuntoinen. Sitä vaivaavat sädesieni ja sisäilmaongelmat. Kuva: YLE Lahti

Lahden on käytettävä pelkästään ikääntyvien koulujen ja päiväkotien peruskorjauksiin lähivuosina rahaa yli 130 miljoonaa euroa.

Tilakeskuksen selvitys investointitarpeista on valmistunut ja sen mukaan lähimmän viiden vuoden aikana koulu- ja päiväkotikiinteistöihin pitää satsata vuosittain keskimäärin 27 miljoonaa euroa. Sen jälkeen investointitarpeet vähenevät, mutta pysyvät silti suurina.

Arvioiden mukaan vuoden 2018 jälkeen koulu- ja päiväkotirakentamiseen tarvitaan vuosittain 11 miljoonaa euroa, ja vuoteen 2025 mennessä rahaa kuluu 87 miljoonaa euroa.

Selvityksessä on tarkasteltu 29 koulurakennuksen ja 38 päiväkodin teknistä kuntoa.

Kiireellisyysjärjestyksen kärjessä ovat muun muassa kolmen uuden päiväkodin rakentaminen, Liipola-Kaikuharjun ja Jalkarannan koulujen uudisrakennukset sekä tuotantokeittiö eteläiseen Lahteen.

Kaupungin investointipaineet tulevaisuudessa ovat suuret, sillä myös esimerkiksi sosiaali- ja terveystoimialalla on vireillä tärkeitä peruskorjaus- ja uudsirakennushankkeita.