SaiPan valmennustiimiin vanhaa ja uutta

Jääkiekon SM-liigajoukkueen SaiPan valmennustiimi täydentyi. Ari Santanen jatkaa apuvalmentajana ja Jussi Huhtala fysiikkavalmentajana. Uutena kasvona mukaan tulee maalivahtivalmentaja Janne Valtonen.

urheilu
Lappeenrannan SaiPa.
Yle Etelä-Karjala

Janne Valtonen on pelannut SaiPassa 1980-1990-luvuilla kaksi kautta SM-liigaa ja viisi kautta ykkösdivisioonassa. Kolme viime kautta Valtonen on toiminut A-junioreiden maalivahtivalmentajana.

- Tämä on hieno haaste minulle. Selkeä tavoite valmentajana on ollut päästä ammattilaissarjaan valmentamaan ja nyt sain siihen mahdollisuuden, Valtonen kertoo.

- Richard Ullbergin kanssa on tehty viime keväänä ja kauden alussa paljon hommia. Hän on todella lahjakas poika ja junnupuolelta on tulossa potentiaalisia maalivahteja lisää, mutta siihen menee vielä muutama vuosi, Valtonen taustoittaa tulevaa työkenttäänsä.

Valtosen sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta.

Tutulla tiimillä uusiin haasteisiin

Ari Santanen on toiminut SaiPassa kaiken kaikkiaan seitsemän kautta valmennustehtävissä. Kaudesta 2008-2009 lähtien hän on ollut Ari-Pekka Selinin apuvalmentajana.

- Valmennustiimin jäsenet ovat kaikki entuudestaan tuttuja, mutta nyt alkaa kokonaan uusi projekti. Ei olla vielä hirveästi ehditty linjauksista jutella, mutta uusia ajatuksia ja lähestymiskulmia tulee varmasti mukaan valmennukseen, Santanen kertoo.

Myös Santasen sopimus on kaksivuotinen.

Liikkuvuutta lisää

Jussi Huhtala aloittaa SaiPan fysiikkavalmentajana kolmannen kautensa.

- Analysoimme heti kauden jälkeen tarvittavia muutoksia harjoittelussa. Runko pysyy aika samanlaisena. Onnistuimme päättyneellä kaudella oheisharjoittelussa aika hyvin. Joukkueen aerobinen kapasiteetti riitti pelaamaan 60 minuuttia läpi kauden ja oltiin kuitenkin riittävän nopeita, ettei homma mennyt dieselin puolelle, Huhtala kertoo.

- Kehitettävää on aina liikkuvuudessa sekä aerobisessa kapasiteetissa. Niihin panostetaan jatkossakin, hän jatkaa.

Huhtalan sopimus kattaa kauden 2012-2013.

SaiPan päävalmentajana toimii seuraavat kaksi kautta Pekka Tirkkonen.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala/Riitta Väisänen