Urpilainenkin tuohtui Wallinin salailusta

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on suivaantunut puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) menettelyyn Dragsvik-jupakassa. Urpilaisen mielestä hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta pitää kutsua koolle käsittelemään vielä kerran ruotsinkielisen varusmieskoulutuksen kohtaloa.

talous

- Wallinin toiminta ei ole ollut asiallista. Kaikissa keskusteluissa on todettu, että sotilaat ovat valmistelleet tämän ja taustalla onkin ollut poliittista ohjausta. Enkä ministerinä ole tiennyt sitä, Urpilainen moittii.

Urpilaisen mielestä Wallinin on kerrottava kaikki tapahtuneesta sekä koko hallitukselle että sen ulko- ja turvallisuuspolittiiselle valiokunnalle. Hän haluaisi kuulla etenkin puolustusvoimain komentajan Ari Puheloisen version tapahtumista.

- Itse en ainakaan tiedä, mitä mieltä komentaja asiasta on. Voimme tietysti lukea hänen antamiaan lausuntoja oikeuskanslerille, mutta mielestäni tämä keskustelu pitäisi käydä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa, Urpilainen sanoo.

Urpilaisen mukaan asiassa on kysymys koko hallituksen toiminnasta ja toimintakyvystä.

- Olen avoimuuden kannattaja, ja siksi koko hallituksen on saatava ministeriltä tieto siitä, mitä on tapahtunut, Urpilainen linjaa.

Lähteet: Yle Uutiset