Niinistö: Dragsvikin asema avoin vuoden 2015 jälkeen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Dragsvikin varuskunnan asema on avoin vuoden 2015 jälkeen. Hänen mukaansa nyt on tehty kaikki se, mitä puolustusvoimat on esittänyt vuoteen 2015 mennessä tehtäväksi.

talous
Sauli Niinistö
Sauli Niinistö vieraili Salossa tiistaina.YLE

Niinistö korosti tiistaina Salon vierailullaan, että ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa tehdyt ratkaisut puolustusvoimien rakennemuutoksesta ulottuvat vain vuoteen 2015. Näin olettavasti siksi, että hallituksen kausi loppuu tuolloin.

- Olen ymmärtänyt niin, että paljon kiistelty Dragsvik on alun perinkin puolustusvoimien omassa ohjelmassa esillä vuoden 2017 kohdalla. Jos nyt toimenpiteet ja päätökset katkaistaan vuoteen 2015, niin siitä eteenpäin tilanne on vielä avoin, Niinistö sanoi.

Niinistön mukaan seuraavassa turvallisuuspoliittisessa selonteossa katsotaan uudistuksia, jotka tapahtuvat vuoden 2015 jälkeen.

Jo maanantaina presidentti Tarja Halonen ilmaisi tukensa puolustusministeri Stefan Wallinille (r.).

- Mielestäni Wallin on toiminut täysin korrektisti, mitä tulee ulko- ja turvallisuuspoliittiseen valiokuntaan. Mitä sitten on nyt ilmennyt, niin en valitettavasti enää siihen voi vastata, koska se on nykyisen presidentin ja hallituksen asia, Halonen kertoi MTV3:n uutisille.

Lisäksi Halonen painotti puolustusvoimauudistuksen olevan kokonaisuutena niin iso asia, ettei sitä ole syytä heilutella kovin helpolla.

Presidentti Niinistö otti kantaa myös Finnairin kohuttuun kannustinjärjestelmään. Hänen mukaansa niitä on vaikea ymmärtää.

Niinistö ei suoraan ottanut kantaa Finnairin johtajien bonusten mahdolliseen palauttamiseen, mutta piti niitä juridisesti hankalana kysymyksenä.

Lähteet: Yle Uutiset