Toulousen uhrit haudattiin Jerusalemissa

Toulousen maanantaisessa kouluammuskelussa kuolleet on haudattu Jerusalemissa. Neljän ranskalais-israelilaisen uhrin ruumiit lennätettiin varhain keskiviikkona Ranskasta Israeliin.

Ulkomaat
Toulousissa surmattujen hautajaisseremonia pidettiin Jerusalemissa 21. maaliskuuta 2012.
Toulousissa surmattujen hautajaisseremonia pidettiin Jerusalemissa 21. maaliskuuta 2012.Jim Hollander / EPA

Givat Shaulin hautausmaalla pidettyihin hautajaisiin osallistui noin kaksi tuhatta surijaa. Ranskasta paikalle matkusti ulkoministeri Alain Juppé sekä uhrien sukulaisia ja ystäviä.

Juutalaiskoulun ammuskelun uhrit haudataan perheiden pyynnöstä Jerusalemiin. Heille järjestetään valtiolliset hautajaiset.

Uhreista kolme, 30-vuotias koulun opettaja ja rabbi sekä hänen viisi- ja nelivuotiaat poikansa muuttivat viime vuonna Israelista Ranskaan. Neljäs kuollut on seitsenvuotias tyttö, koulun rehtorin tytär.

Hautajaisten ehkä koskettavin hetki koettiin, kun rabbin nuori leski ja pikkupoikien äiti vaikersi ranskaksi haudalla pyytäen rakkaitaan tulemaan takaisin kotiin. Israelin median mukaan leski on raskaana, ja hänellä on myös vuoden vanha tytär.

Ranskan poliisi piiritti varhain keskiviikkona Toulousessa miehen, jota epäillään sarjamurhaajaksi. Häntä epäillään sekä juutalaiskoulun ammuskelusta että kahdesta viimeviikkoisesta ammuskelusta, joissa skootterilla liikkunut mies surmasi kolme pohjoisafrikkalaista alkuperää olevaa sotilasta.

Lähteet: AFP, AP, Yle Uutiset