Pääradan kunnostustyöt puolessa välissä

Tällä hetkellä Seinäjoki-Oulu -radan parannustöitä sovitetaan junaliikenteen aikatauluihin muun muassa Seinäjoki-Ruha -välillä, jossa on käynnissä kaksoisraiteen rakentaminen. Suuri osa Seinäjoki-Kokkola -rataosuudesta on kuitenkin jo valmiina, kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Tommi Rosenvall.

Kotimaa
Tavarajuna lähestyy. Taustalla puutavaralastissa olevia junanvaunuja.
YLE / Kalle Niskala

Seinäjoki-Oulu -pääradan kunnostustyöt ovat puolessa välissä. Myös ratatyöt Seinäjoen ja Kokkolan välillä ovat pitkällä.

- Pääsääntöisesti Seinäjoki-Kokkola -väli on valmistunut. Lapua-Pännäinen -väli on täysin valmis, kesällä aloitetaan Pännäisten ratapihan kunnostustyöt, ja Seinäjoki-Lapua -kaksoisraiteen rakentamistöihin ryhdytään tämän vuoden aikana, Rosenvall kertoo.

Hänen mukaansa Ruhan ja Lapuan välinen kunnostus- ja rakennustyö on erityisen haasteellinen, koska pohjaolosuhteet ovat niin vaikeat. Työt ovat myös erittäin kalliita, eikä tämä osuus olekaan mahtunut budjettiin vielä aiemmin.

Routavauriot kuntoon

Radan parannustyöt vähentävät myös jokakeväisiä routavaurioita. Roudan aiheuttamien kelirikkojen ei kuitenkaan uskota tänä keväänä olevan junaliikenteelle yhtä suuri ongelma, kuin esimerkiksi viime keväänä, kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Tommi Rosenvall.

Hän lupaa, että routavauriot poistuvat perusparannuksen myötä kokonaan.

Seinäjoki-Oulu -ratahankkeen kolmantena osana toteutettava kaksoisraiteen rakentaminen Kokkola-Ylivieska -välille on alkamaisillaan. Viimeinen kaksoisraideosuus valmistuu vuonna 2017.

Lähteet: Yle Pohjanmaa