Metsähallitus laittoi suuren määrän metsää myyntiin

Metsähallitus on aloittanut laajan metsätalousmaiden myynnin. Tarjolle tuli keskiviikkoaamuna 4 000 hehtaaria metsätalousmaita. Poikkeuksellisen kaupankäynnistä tekee se, että myyntikohteita on lähes kaikissa maakunnissa.

talous

Myytäviä palstoja on ensimmäistä kertaa tarjolla eri puolilla maata, kertoo Metsähallituksen maakauppapäällikkö Tapio Kytövuori.

Uutta on myös se, että osa palstoista myydään nettihuutokaupassa. Mikäli pilottikokeilu onnistuu, verkkohuutokauppaa saatetaan jatkaa tulevaisuudessa uusilla kohteilla.

Myytävien kohteiden koot vaihtelevat vajaasta kymmestä hehtaarista yli 200:aan hehtaariin. Jotkut kohteet on hinnoiteltu ennakkoon, mutta suurin osa myydään tarjousten perusteella.

Myyntiin tulee runsaat sata kohdetta, ja lukumäärältään eniten myytävää on keskisessä Suomessa.

Itäisen Suomen maakunnissa metsätalousmaata myydään satoja hehtaareja. Sekä Kainuussa, että Pohjois-Pohjanmaalla metsätalousmaata tulee tarjolle vajaat 700 hehtaaria.

Lapissa Rovaniemeltä puolestaan löytyy yksi suuri 270 hehtaarin kohde, joka nostaa maakunnan hehtaarimäärällisesti hieman Kainuuta suuremmaksi myyntialueeksi.

Syynä tuloutustavoitteiden nousu

- Myyntiin tulevat metsätalousmaat eivät ole yhtenäisiä valtion alueita vaan erillispalstoja, joista Metsähallitus on tässä tilanteessa päättänyt luopua, sanoo Tapio Kytövuori.

Kytövuori viittaa Metsähallitukselta vaadittujen tuloutustavoitteiden nousuun valtion talousarviossa. Metsähallituksen tuloutusvaade on noussut vuodessa noin kymmenen miljoonaa euroa, ja on tänä vuonna yhteensä 120 miljoonaa.

Suurin osa tuloista saadaan valtion metsistä tulevan puun myynnistä. Tämänkertaisella metsämaiden myynnillä tavoitellaan noin kymmenen miljoonan euron tuottoa.

Lähteet: Yle Uutiset