1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päärynät

Omenat, mansikat ja päärynät pukeutuvat nyt pintamuotiin

Muodikkaita kevätuutuuksia on nyt saatavissa kaikenkokoisille ja kaikenmuotoisille naisille. Jos isojen naisten vaatemuoti ennen seurasikin trendejä jopa parin vuoden viiveellä, nyt pintamuotia saavat kaikki.

Kevään uutuusvaatteissa loistavat kirkkaat värit.

- Keltainen ja vihreä ovat ihania keväisiä värejä ja niihin kun yhdistää punaisen huulipunan ja kirkkaat kynnet, niin - ihanaa, iloitsee yrittäjä Virpi Kinnunen muodokkaampien naisten pukeutumiseen erikoistuneesta Zizzi-vaateliikkeestä Seinäjoelta.

Omenat, mansikat ja päärynät

Pukeutumisen kautta haetaan parannusta itsetunnolle. Vaateliikkeessä valinnoilla pyritäänkin korostamaan vartalon hyviä puolia.

- Meitä on kolmea vartalotyyppiä, joissa jokaisessa on jotain hyvää. Vaatevalinnoilla tehdään kropasta sopusuhtainen, kertoo Virpi Kinnunen.

Mansikkavartaloinen saattaa olla harteikas, vähän vatsaakin voi olla ja jalat ovat kapoiset sekä pitkät. Päärynävartaloisella taas on ylävartalo jopa pari kokoa pienempi kuin alavartalo.

- Omenakroppaiselle sopivat kapenevalahkeiset tai bootcut housut ja erilaiset tunikat, opastaa Virpi Kinnunen.

- Tärkeää olisi, että o-vartaloinen ei pukeutuisi kireisiin yläosiin tai sellaisiin, jotka katkeavat juuri vartalon leveimmällä kohdalla, Kinnunen muistuttaa.

Pintamuotia myös muodokkaille

Jos joskus muodot piilotettiinkin löysien ja suurten vaatteiden alle, nyt muodot saavat näkyä.

- Nyt kannetaan kurveja ylpeästi, me eurooppalaiset kun vaan olemme vähän isompia kuin monet muut, naurahtaa Virpi Kinnunen.

Muodokaskin nainen voi pukeutua viimeisimpien trendien mukaan.

- Ennen pluskokoiset vaatteet seurasivat muotia jopa parilla kolmella vuodella, nyt pintamuotia saavat myös isommat naiset, Kinnunen toteaa.