1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Perämeri

Kelkkailija törmäsi lapseen ja huristi tiehensä

Poliisi etsii Torniossa tiistaina pulkkamäessä olleeseen lapseen törmännyttä moottorikelkkailijaa. Kelkkailija oli pysähtynyt ja kehottanut tajuttomaksi menneen uhrin kavereita viemään pojan kotiin, minkä jälkeen hän oli poistunut paikalta.

Kuva: Yle / Laura Holappa

Onnettomuuden sattuessa kaksi 11-vuotiasta ja yksi 7-vuotias poika olivat olleet laskemassa pulkalla mäkeä Tornion Särkinärässä Keroputaan törmällä alkuillasta noin kello 17 aikoihin.

7-vuotias oli laskenut pulkalla vatsallaan törmää alas, kun Kivirannan suunnasta kovaa vauhtia tullut kelkkailija oli jarrutuksesta huolimatta törmännyt poikaan. Poika oli menettänyt vähäksi aikaa tajuntansa törmäyksen voimasta.

Poikien kertoman mukaan kelkkailija oli pysähtynyt ja kehottanut poikia viemään kaverinsa kotiin ja ilmoittamaan asiasta joko vanhemmille tai naapureille. Pojat olivat lähteneet vetämään loukkaantunutta kaveriaan pulkalla kotiin.

Pojat olivat kuvailleet kelkkailijaa noin 20-25 -vuotiaaksi tumma-asuiseksi mieheksi. Neuvonsa annettuaan mies oli lähtenyt Kivirannalle päin samaan suuntaan, mistä oli tullutkin.

7-vuotias poika toimitettiin sairaalaan ja häneltä todettiin aivotärähdys, mutta ei muita vakavampia vammoja.

Peräpohjolan poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Poliisi kertoo edenneensä tutkimuksissa ja kiittää saamistaan vihjeistä. Poliisi toivoo kelkkailijan ottavan yhteyttä poliisiin p. 040 764 3835.