1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Rani Plast avasi tehtaan Venäjällä

Pakkausmateriaaleja valmistava Rani Plast on ottanut käyttöön uusimman tehtaansa Venäjällä. Teerijärveläisyhtiön investointi Kalugan alueella on maksanut 20 miljoonaa euroa. Investointi on yksi 55-vuotiaan yrityksen historian suurimmista.

talous
Kuvassa Rani Plastin Venäjän Kalugassa avaama uusi tehdas
Rani Plast

Kalugan tehtaalla Moskovasta 170 kilometriä lounaaseen on nyt yli 30 työntekijää, tavoitteena on lisätä työntekijämäärää parinkymmenen vuoden kuluessa jopa Teerijärven tehtaan kokoon eli yli kolmeensataan. Yhtiöllä on tehtaat myös Slovakiassa, Ukrainassa ja Ruotsissa.

Rani Plast Oy:n toimitusjohtajan Mikael Ahlbäckin mukaan Kalugan tehdas viivästyi muutamalla kuukaudella sähkönsaantiongelmien vuoksi.

- Siitä ei ole kauan kun Aalto-yliopisto teki tutkimuksen, joka osoitti, että Venäjä on maailman vaikein maa saada sähköä. Myös meidän kohdalla se osoittautui todeksi. Siksi olemme vähän myöhässä aikataulusta, sanoo Rani Plastin toimitusjohtaja Mikael Ahlbäck.

- Venäjä on haastava maa ja hanke on ollut pitkä, enemmän tai vähemmän ongelmallinen, mutta ei mikään katastrofaalinen. Hanke on vajaa viisi kuukautta myöhässä, mutta se on kai ihan normaali asia kun tuolla päin tehdään työtä.

Lähteet: Yle Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi