Palestiinalaiset: Toulousen isku ei aja palestiinalaisten asiaa

Palestiinalaisten Ranskan-edustustosta annetussa lausunnossa tuomitaan jyrkästi Toulousen ampujaksi epäillyn miehen perustelut, joiden mukaan isku juutalaiskouluun oli kosto palestiinalaisten lasten puolesta.

Ulkomaat

Kaikki rasistiset rikokset ovat rikoksia koko ihmiskuntaa vastaan, palestiinalaislähetystö sanoo tuomitessaan ankarin sanankääntein maanantain iskun, jossa kuoli kolme lasta ja yksi aikuinen.

Palestiinalaisdiplomaattien mukaan ampujalla vaikuttaa olevan vihaa useita kansanryhmiä kohtaan, koska asetutkimusten perusteella hän on syyllinen myös kolmen ranskalaisen sotilaan ampumiseen viime viikolla. Sotilaat olivat tummaihoisia.

Palestiinalaisten lausunnon ovat allekirjoittaneet Palestiinan vapautusjärjestö PLO, palestiinalaisalueiden hallinto sekä palestiinalaisten Ranskan- ja Unescon-edustusto.

Palestiinalaisten pääministeri Salam Fajjad on antanut lisäksi oman lausunnon, jossa hän tuomitsee palestiinalaisten käyttämisen tekosyynä väkivallalle.

Palestiinalaiset eivät halua, että heidän nimissään tehdään terroritekoja; he haluavat vain kunnolliset elinehdot, Fajjad sanoo,

Lähteet: AFP