Hämeenlinnan toimitilojen vetovoima kasvussa

Uusien yritysten sijoittuminen Hämeenlinnaan vilkastuttaa entisestään kaupungin toimitilamarkkinoita. Seutukunnalla on vireillä useita suuria hankkeita. Niiden vanavedessä on tarvetta monille uusille palveluille ja yrityksille, sanoo Kehittämiskeskus Oy Hämeen yrityspalvelupäällikkö Ari Räsänen.

Teksti-TV Häme
Keinusaaren toimistotalo
Hämeenlinnalaisille toimitiloille on nyt kysyntää. Uutta tilaa löytyy muun muassa Keinusaaren kaupunginosasta.YLE / Timo Leponiemi

Moottoritien kattaminen, Keinusaaren toimistotalojen rakentuminen, Moreenin laajentuminen ja suuri autokaupan keskus, luettelee Ari Räsänen seutukunnan suuria hankkeita.

- Vetovoimaa selkeästi on. Me olemme nyt monella sektorilla liikenteessä niin kultturissa kuin kaupan puolella, logistiikassa ja nyt suoraan teollisuuden puitteissa puolalaisen tölkkitehtaan osalta.

- Se puolestaan luo lisää kysyntää oheis- ja liitännäispalveluissa kuljetuksesta turvallisuuteen ja materiaalin kierrätykseen. Tämä tuo lisää sitä toivottua lumipalloefektiä.

Ydinkeskustan pienissä katutason liiketiloissa vuokrat ilman arvonlisäveroa ovat 20 - 50 euroa neliöltä, laitakaupungin toimistoissa 7 - 10 euroa neliöltä. Tiiriössä vuokrat liikkuvat 10 ja 20 euron välillä.

Teollisuustiloissa vuokrat ovat pääasiassa 4 - 5,50 euroa.

Maaseudullakin tapahtuu

Hämeenlinnan seudulla toimitiloja pyritään markkinoimaan aktiivisesti myös muualta kuin kantakaupungin alueelta.

Hattulaan on rakenteilla uusi liikerakennus. Kalvolassa uudistettu liikekeskus on vetänyt hyvin vuokralaisia. Tuuloksen Pannujärven teollisuusalueen menestysnäkymät ovat myös hyvät.

Hauholla toimitilanäkymät ovat olleet hiljaiset, mutta nekin voivat viritä hyvän avauksen myötä, uskoo yrityspalvelupäällikkö Ari Räsänen.

Lähteet: YLE Häme / Timo Leponiemi