Suomalaisten tunnelmat Afganistanissa apeat

Suomalaisen rauhanturvaajan kuolemaan johtaneen iskun tutkinta jatkuu Afganistanissa. Mazar-i-Sharifiin tukikohdassa järjestetään iltapäivällä muistotilaisuus. Operatiivinen toiminta paikan päällä jatkuu kuitenkin normaalisti, sanoo suomalaisjoukkojen komentaja.

Kotimaa

Suomen Afganistan-joukkojen komentaja Mikael Feldt kuvailee keskiviikkoaamun tunnelmia apeiksi.

-Tunti tunnilta mennään eteenpäin. Partiointi ja muu operatiivinen toiminta jatkuu normaalisti. Samalla varmistamme, että ketään ei jätetä yksin ja ihmisille annetaan mahdollisuus surun työstämiseen, kertoi Feldt Ylen Aamu-tv:n puhelinhaastattelussa.

Iskun tekijöistä ei Mikael Feldtin mukaan ole vielä tietoa. Tutkinta on käynnissä ja sen tuloksista tiedotetaan myöhemmin. Kuolleen rauhanturvaajan ruumis on siirretty tukikohtaan Mazar-i-Sharifiin ja se kuljetetaan Suomeen lähipäivinä.

Suomalaiset rauhanturvaajat olivat tiistaiaamuna matkalla harjoituksiin ampumaradalle, kun tienvarsipommi räjähti Ayabakin kaupungin lähistöllä Samanganin maakunnassa Pohjois-Afganistanissa. Räjähdyksessä sai surmansa yliluutnantti Jukka Kansonen. Muut rauhanturvaajat selvisivät loukkaantumatta.

Lähteet: YLE Uutiset