Wallin-sotku poiki mielenilmauksen

Puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) eroa on vaadittu eduskuntatalon edessä pidetyssä mielenilmauksessa . Protestin järjesti poliittisesti sitoutumaton kansanliike, mutta taustalla on muun muassa perussuomalaisia. Mukana on myös joukko pohjoiskarjalaisia, jotka ovat jo toista kertaa osoittamassa mieltään puolustusvoimauudistusta vastaan.

politiikka
Banderolleja eduskuntatalon edessä.
YLE / Jyrki Utriainen

Satakunta ihmistä kokoontui puolustamaan niin Kontiolahden varuskuntaa kuin Kauhavan lentosotakouluakin.

Mielenosoitus kutsuttiin koolle, kun selvisi, että puolustusministeri Wallin oli vastoin yleistä käsitystä erityisesti toivonut ruotsinkielisen Dragsvikin varuskunnan säilyttämistä, kun puolustusvoimat valmisteli säästöohjelmaansa.

Epämääräisesti valmistellussa puolustusvoimauudistuksessa on kyse aluepolitiikasta, Helsinkiin saapunut kontiolahtelainen Sanna Niiranen sanoi Yle Uutisille.

- Jos suhteutetaan väkimäärään, niin Etelä-Suomesta lähtisi 36 000 valtionhallinnon työpaikkaa, mikäli lakkautusmäärä olisi sama kuin Pohjois-Karjalassa.

Perussuomalaisten ehdokkaana syksyn kuntavaaleissa oleva, sairaanhoitajana työskentelevä Niiranen kertoo tunnelman mielenilmausporukassa olevan hyvä, mutta ihmiset ovat silti pettyneitä, jopa vihaisia. He vaativat koko puolustusvoimauudistuksen kumoamista.

Niiranen ei ajattele Dragsvikin säilyttämisen olevan kielipoliittinen asia.

- Kyllähän tätä kielipolitiikkaa on mediassa pyöritelty, mutta lähinnä kyse on uudistuksen huonosta valmistelusta. Homma on sössitty.

Puolustusministeri Stefan Wallin sanoi eilen keskiviikkona, että Dragsvikin säilyttäminen on käytännön sanelemaa, koska varuskunnan 1 500 varusmiestä ei mahdu Upinniemeen.

Lähteet: Yle Uutiset