Rap-musiikki rohkaisi tamperelaispojatkin puhumaan ruotsia

Tampereella raikasi räväkkä rap-musiikki ruotsiksi, kun Jesse P ja Redrama vetivät rap-työpajaa. Kahdeksasluokkaiset esittivät omat riimittelynsä innolla, mutta kyllä ammattilaisetkin saivat kunnioitusta osakseen Svenska nu -työpajassa.

Redrama
Vilma Hilska, Henna Keskitalo ja Josefiina Kähönen luokkahuoneessa
Vilma Hilska (vas.), Henna Keskitalo ja Josefiina Kähönen räppäsivät hurjalla temmolla vaatteista ja auringonpaisteesta.Yle / Mari Vesanummi
Räppääjät Jesse P. ja Redrama (Jesse Piisinen ja Lasse Mellberg) ja kasiluokkalaiset ruotsiksi räppääjät Leevi Savijärvi, Miska Airo ja Leo Lahtinen
Rap-työpaja på svenska - hur går det? Kielen opiskeluun voi motivoida monella tavalla. keskiviikkona koulutyöskentelyyn saatiin uutta puhtia Klasussa, missä vierailevat ruotsinkieliset räppärit laittoivat kasiluokkalaiset hommiin. Toimittajana Mari Vesanummi.
Vilma Hilska, Henna Keskitalo ja Josefiina Kähönen luokkahuoneessa
Vilma Hilska (vas.), Henna Keskitalo ja Josefiina Kähönen räppäsivät hurjalla temmolla vaatteista ja auringonpaisteesta.Yle / Mari Vesanummi

Rap-työpajoissa suomenkieliset koululaiset riimittelevät ruotsiksi. Keskiviikkona osansa opista saivat klassillisen koulun oppilaat.

- Mitä sitä voisi hävitä osaamalla useita kieliä? Eihän se nyt mee niin, että hei, sä osaat kahta kieltä, sä et sitten kyllä saa tänään jälkiruokaa, Jesse Piisinen nauraa yhdessä rappari-kollega Redraman eli Lasse Mellbergin kanssa.

Jesse Piisinen on Kuopiossa syntynyt, mutta Uumajassa kasvanut ruotsinsuomalainen rappari, jolta riimittely sujuu usealla kielellä. Lasse Mellberg taas on Emma-palkittu suomenruotsalainen rappari ja tuottaja.

- Parasta rap-työpajan vetämisessä on ollut nähdä se muutos, joka puolessatoista tunnissa ehtii tapahtua. Aluksi oppilaat ovat aivan jäässä ja katsovat hiljaisina, että ketä te oikein olette ja mitä me täällä tehdään. Tunnin lopussa ne haluaa kaikki eteen esiintymään ja rappaamaan ruotsiksi eikä haluaisi lopettaa lainkaan. Enkä mä nyt liioittele, toteaa Lasse Mellberg.

Kuuntele, miten tamperelaiset sulivat esiintymään ruotsiksi.

Lähteet: Yle Tampere