1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kiekkoliiga vaatii lisenssit jäähalleihin

Jääkiekon SM-liiga ottaa ensi kaudella käyttöön lisenssijärjestelmän, jolla valvotaan sekä pelaajien että katsojien olosuhteita. Liigalisenssillä halutaan määritellä muun muassa jäähallien kuntoluokitus ja palvelutaso.

urheilu
Isomäen jäähalli
Tapio Termonen / Yle

Jääkiekon SM-liiga suunnittelee jalkapallosta tutun liigalisenssin käyttöönottoa. SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen sanoo, että liigalisenssi otetaan käyttöön ensi kauden alusta.

- Johtoryhmä käsitteli asiaa maanantaina. Tarkoitus on luoda laatujärjestelmä, jolla kiinnitetään huomiota muun muassa jään laatuun, valaistukseen, äänentoistoon ja pukukoppitiloihin. Myös hallin turvallisuuskysymykset ja palvelutaso määritellään lisenssissä, Vuorinen sanoo.

Remonttitarve korostuu jatkossa

Vuorisen mukaan kaikki nykyiset liigajoukkueet täyttävät tulevan liigalisenssin ehdot. Jatkossa ehtoja on kuitenkin tarkoitus kiristää. Porin Isomäen jäähallin remonttia Vuorinen pitää täysin välttämättömänä.

- Se on vanha halli ja vääjäämättä liigan heikoimpien hallien joukossa. SM-liigan näkökulmasta kiireisin tarve uudelle jäähallille on kuitenkin Tampereella. Sen jälkeen tulevat Pori ja Lappeenranta, Vuorinen sanoo.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi