Useita kuollut turistiveneen upottua Vietnamissa

Vietnamissa on uponnut ulkomaisia turisteja kuljettanut vene. Viranomaisten mukaan turmassa on kuollut 12 ihmistä. Uhreista kymmenen on turisteja ja kaksi paikallisia oppaita. 15 veneessä ollutta ihmistä pelastettiin.

Ulkomaat

Onnettomuus sattui maan pohjoisosassa Halonginlahdella. Turmassa kuoli yhdeksän eri maan kansalaisia, viranomaiset kertovat. Kuolleet ovat Yhdysvalloista, Britanniasta, Australiasta, Japanista, Venäjältä, Ranskasta, Ruotsista, Sveitsistä ja Vietnamista.

Ruotsalaisia turmassa kuoli kaksi. Suomen Vietnamin suurlähettilään Pekka Hyvösen mukaan aluksella ei ollut suomalaisia.

Viranomaisten mukaan paikalliset kalastajat pelastivat osan matkustajista. Alukselta pelastettiin yhdeksän ulkomaalaista ja kuusi paikallista. Vietnamin ulkoministeriön mukaan pelastuneet turistit ovat Tanskasta, Saksasta, Italiasta, Yhdysvalloista, Australiasta, Ranskasta ja Sveitsistä.

Onnettomuus sattui aamulla paikallista aikaa. Vene oli ankkurissa ja matkustajat olivat nukkumassa. Turmasta selvinneet ovat kertoneet nähneensä varhain aamulla, että veneestä repeytyi lauta. Veneeseen alkoi tulvia vettä ja se alkoi upota, kertoo paikallinen viranomainen.

Hänen mukaansa miehistö yritti estää veden tulon alukseen ja varoitti nukkuvia turisteja, mutta alus upposi nopeasti. Kaikki 12 kuollutta olivat hyteissä, hän kertoo.

Halonginlahden turismiviranomaisten mukaan sää oli hyvä, eikä veneen uppoamissyystä ole vielä tietoa. Poliisi on käynnistänyt rikostutkinnan.

Halonginlahti on Unescon maailmanperintökohde. Yli sadalla risteilylaivalla on lupa tarjota siellä yöpymisen sisältäviä turistimatkoja. Edellisen kerran lahdella sattui ihmishenkiä vaatinut turistiveneonnettomuus vuonna 2009. Tuolloin viisi ihmistä kuoli, kun alus upposi myrskyssä.

Lähteet: AFP, AP, Reuters