HPK haluaa eroon Robin Hood -kiekosta

HPK on kuin Robin Hood. Joukkue napsii pisteitä niiltä, joilla niitä on paljon ja antaa niille joilla on vähän, kiteyttää ritarivalmentaja Petteri Hirvonen joukkueensa nykytilan. Torstaina on kuitenkin luvassa muutos.

joukkueurheilu
Ritarilogo
Ritarilogo.YLE / Hannu Harhama

Hämeenlinnan Pallokerhon pelaaminen on ailahdellut kuluvalla kaudella. Joukkue pystyy pelaamaan voittavaa ja tasokasta kiekkoa liigan kärkipään joukkueita vastaan, mutta vastapainoksi tulee pelillisiä sukelluksia peräpään joukkueita kohdattaessa. Tiistaina joukkue nukkui Lahdessa onnensa ohi ottelun alussa, joten SaiPa – pelissä tuohon on tultava muutos.

– Robin Hood pelaaminen loppuu torstaina. Ei meistä elokuvaa tehdä näiden pelien ansiosta kuten Sherwoodin kaverista, jyrähtää Petteri Hirvonen.

Saman tunnustaa myös joukkueen kultakypärä Ville Viitaluoma. – Pukukopista löytyy joukkueellinen miehiä, jotka ihmettelevät mitä tuli tiistaina tehtyä, kun ei tehty mitään. Oltiin todella aneemisia ottelun alussa. Torstaina kurssi muuttuu.

Työteliäs SaiPa

SaiPa taistelee Pelicansin ja Tepsin tavoin karsijanpaikkaa vastaan, joten tiistain kaltainen koitos on myös torstaina edessä. – SaiPa on työteliäs joukkue, mikä tekee äärettömän paljon töitä. Joukkue luistelee ja laittaa varmasti itsensä likoon, joten edessä ei ole helppo ottelu, toteavat Hirvonen ja Viitaluoma.

Molemmat joukkueet kärsivät loukkaantumisista. SaiPa ehkäpä enemmän, kun poissa ovat joukkueen kantavat voimat, puolustaja Richard Lintner sekä koko loppukauden sivussa oleva joukkueen kultakypärä hyökkääjä Tyler Redenbach.

HPK:n kultakypärä Ville Viitaluoma on kuntoutunut pelikykyiseksi ja nauttii jälleen pelaamisesta. – Ei se kiva ollut yksin harjoitella, tai ei yksin, olihan siellä liki toinen joukkue toipilaita, mutta mukava on jälleen pelata.

Yleisö mukaan

Hämeenlinnalaisyleisö on viisi kuukautta saanut katsella kuinka HPK:n käy ja nyt on runkosarjaa jäljellä vain 9 ottelua, joista viisi kotona. Ritarit taistelevat jopa suorasta kotiedusta pudotuspeleihin, joten hämäläisyleisö voisi pikkuhiljaa tulla auttamaan joukkuetta kuudentena pelaajana.

– Pakkasten paukkuessa kokkiohjelmien katsominen kotona saattaa jo ryydyttää. Hiihtämään ei pääse ja juoksemaankaan ei uskalla mennä. Baarin edessäkin on tupakalla kylmä, niin nyt ei muuta kuin hallille, päättää Hirvonen.

Lähteet: YLE Häme