1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kolme retkeilijää löytyi kuolleina Norjassa

Kolme ihmistä on löydetty kuolleina Sirdalissa Norjassa, kertoo Norjan yleisradio NRK. Poliisi uskoo kuolleiden olleen retkeilijöitä, jotka huono sää pääsi yllättämään. Ohikulkija löysi yhden kuolleista aamupäivällä ja teki ilmoituksen.

Ulkomaat
Vasemmalla oleva moottorikelkkapoliisi valmistelee ahjoja paikalta pois hinaamista varten. Toisella puolen jäätikköä on muita tutkimus- ja etsintävälineitä. Keskellä kuvaa on kaksi lapiota.
Poliisi uskoo, että löydetyt ovat olleet liikkeellä Saksaan rekisteröidyllä autolla, joka löydettiin läheisestä Ådneramista.Tommy Ellingsen / EPA

Poliisi havaitsi paikalla kaikenlaisia varusteita ja päätteli, että retkeilijöitä on useampia. Myöhemmin alueelta löytyi vielä kaksi kuollutta. Ketään ei ole ilmoitettu kadonneeksi alueella. Poliisi uskoo, että löydetyt ovat olleet liikkeellä Saksaan rekisteröidyllä autolla, joka löydettiin läheisestä Ådneramista. NRK:n mukaan Saksan suurlähetystö ei ole kommentoinut onko siihen otettu yhteyttä kadonneiden vuoksi.

Vielä ei ole tiedossa milloin löytyneet ovat kuolleet. Lähimmälle vaellusmökille on parin tunnin hiihtomatka.

Alueelle on lähetetty helikopteri ja lumivyörykoiria. Paikalla on poliisien lisäksi myös vapaaehtoisia ja etsinnät jatkuvat, sillä ei ole varmaa tietoa siitä, montako retkeilijöitä on ollut.

Lähteet: NRK

Lue seuraavaksi