1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Saimaa

Pien-Saimaan kunnostus laajaan julkisuuteen juhlallisesti

Pien-Saimaan kunnostukselle haetaan vauhtia gaalan merkeissä. Pien-Saimaan suojeluyhdistys hakee vastikään aloittamalleen suojeluhankkeelleen rahoitusta huhtikuun loppupuolella järjestettävällä gaalaillalla.

Kuva: YLE

Illan esiintyjiksi on lupautunut nimekäs joukko eri aloja edustavia taiteilijoita. Gaalaillan juontaa Päiviö Pyysalo. Musiikillisesta tarjonnasta vastaavat Hanna Pakarinen, Pave Maijanen ja Esa Helasvuo sekä kaupunginorkesterin kapellimestari Tibor Boganyi ja intendentti Milko Vesalainen.

Lisäksi tilaisuudessa ovat mukana kirjailija Laila Hirvisaari, näyttelijä Petteri Summanen sekä Arvi Lind. Gaalan järjestäjät lupaavat illalle myös yllätyksiä.

Pien-Saimaan suojeluyhdistyksen kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on saada Pien-Saimaaseen laskeviin ojiin kosteikkoja ja muita rakenteita estämään ravinteiden ja humuksen valuminen järvialueelle.

Gaalailta järjestetään 24. huhtikuuta Lappeenrannan Kasinolla. Liput tulevat myyntiin huhtikuun alussa. Niitä voi ostaa Etelä-Karjalan Osuuspankin Lappeenrannan konttorin kassoilta.