Kirnun tekijä uusii OP-Pohjolan ilmeen

Suomen suurin finanssitalo OP-Pohjola keskittää toimintonsa Teollisuuskadulle Helsingin Vallilaan. Shanghain maailmannäyttelyn Kirnu-paviljongista palkittu arkkitehtitoimisto JKMM vastaa finanssitalo OP-Pohjolan pääkonttorin uudesta julkisivusta.

OP
Arkkitehtitoimiston näkemys OP-Pohjolan uudesta julkisivusta yövalaistuksessa.Arkkitehtitoimisto JKMM

Kutsukilpailun voittanut veistoksellinen työ muuttaa oleellisella tavalla kaupunkikuvaa Teollisuuskadulla, Vallilan ja Sörnäisten rajalla. Teollisuuskatu jää Kalasataman ja Keski-Pasilan väliin. Nämä ovat alueita, jotka on kaavoitettu korkeille rakennuksille.

OP-Pohjolan pääkonttorin laajennus- ja saneerausurakka alkaa vuoden lopulla ja valmistuu vuosikymmenen puolivälin paikkeilla. Muutostyöt tuovat pankkitoimintojen korttelialueelle noin tuhat työpaikkaa lisää.

Aikaisemmista suunnitelmista poiketen purkutöitä tontin sisäpuolella tehdään selvästi enemmän. Kaiken kaikkiaan rakennettava kerrosalaa kertyy hyvän kokoisen kauppakeskuksen verran eli noin 60 000 neliömetriä.

Rakennustöiden yhteydessä OP-Pohjolan pääkonttorin kerroskorkeus nousee viereisellä tontilla, Mäkelänkadun kulmassa, sijaitsevan Lääkäriliiton talon tasalle.

Suunnittelukilpailun voittanut Arkkitehtitoimisto JKMM on menestynyt viime aikoina erittäin hyvin sekä kotimaisissa että kansainvälisissä suunnittelukilpailuissa.

Lähteet: YLE Helsinki / Veli-Veikko Leppälä