Kärkkäinen luopuu ehdokkuudestaan

Kristillisdemokraattien varkautelainen kansanedustaja Kari Kärkkäinen ei asetu ehdokkaaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa. Kolmatta kautta eduskunnassa istuva 41-vuotias Kärkkäinen ehti kertaalleen ilmoittautua ehdokkaaksi, mutta perui nyt suostumuksensa.

Pohjois-Savon vaalipiiri (1907–2013)
Entinen kansanedustaja, Kari Kärkkäinen (kd.)
Yle

VarkausKärkkäinen perustelee luopumistaan perhesyillä sekä kristillisdemokraattien nykyisellä toimintalinjalla. Hän sanoo haluavansa hidastaa tahtia.

- On aika siirtyä katsomoon ja perheen pariin. Olen puhunut paljon perhepolitiikasta ja omaishoidosta. Omassa elämässäni olen näitä säästäväisesti toteuttanut. Viikonloppuisyys muuttuu nyt kokopäiväiseksi tehtäväksi. Perheessämme on myös päällä omaishoitotehtävä, Kärkkäinen sanoo.

Kärkkäinen kritisoi myös kristillisdemokraattien muuttumista uskontopuolueeksi. Hänen mielestään puolue on ajautunut Suomessa liiaksi moraalinvartijaksi. Tämä näkyy Kärkkäisen mukaansa niin puoluehallituksen kuin piirien toiminnassa.

- Kotiseudullani Varkaudessa olemme kasvaneet vastuuta kantavaksi yleispuolueeksi, mutta valtakunnallisesti tätä kehitystä ei ole tapahtunut, hän moittii.

- Puolueen ohjelmat ovat erinomaisia, mutta puolueessa on paljon toimijoita, jotka eivät pysty erottamaan hengellistä ja maallista valtakuntaa toisistaan. Puolueen olisi pitänyt profiloitua etenkin köyhien ystävänä, Kärkkäinen jatkaa.

Kärkkäisen luopuminen tekee vaaleista pohjoissavolaisittain entistä jännittävämmät, sillä esimerkiksi viime vaaleissa hän keräsi 5 700 ääntä.

Lähteet: YLE Savo