Rovaniemeltä Unicefille yli 200 000 euroa

Rovaniemi keräsi Unicef-vuotensa aikana YK:n lastenjärjestölle 210 884,12 euroa. Rovaniemi oli viime vuonna Unicef-kaupunki ja sen tavoitteena oli kerätä eri tavoin järjestölle yhteensä 60 000 euroa.

Teksti-TV Lappi
YLE / Essi Timonen

Kulttuuripalvelupäällikön Merja Tervon mukaan monikertaisesti ylittynyt keräyssumma osoittaa, että rovaniemeläiset sekä alueen yritykset ja yhteisöt arvostavat maailman lasten hyvinvointia.

Kaupungin pääyhteistyökumppani Lappset Group lahjoitti keräykseen liki 20 000 euroa.

Unicef-kävelyillä ja päivätyökeräyksillä potti lisääntyi liki 23 000 eurolla. Unicef-vuoden tapahtumilla ja Rovaniemen kaupunkikumppanuustuotteiden myynnillä kerättiin liki 40 000 euroa ja Unicef-tuotteilla yli 28 000 euroa.

Anna- ja Toivo -nukkeja myytiin liki 6 000 eurolla ja Jano2010-keräys tuotti yli 4 000 euroa.

Kummit iloisina

Rovaniemen Unicef-vuoden kummit alppihiitäjä Tanja Poutiainen ja kapellimestari John Storgårds iloitsivat Rovaniemen hienosta tuloksesta.

- Unicef-vuodelle asetettiin monia odotuksia, nyt on todella kiva kuulla, että vuotemme onnistui jopa odotuksiakin paremmin, Poutiainen sanoo.

- Rovaniemen Unicef-vuoden onnistuminen lämmittää mieltä. Nyt oli meidän vuoromme auttaa. Iloitaan yhdessä ja jatketaan auttamistyötä, John Storgårds sanoo.

Apulaiskaupunginjohtaja Matti Ansala osoitti kiitoksensa kaikille Rovaniemen Unicef-vuoden toteutuksessa mukana olleille.

Lähteet: YLE Lappi