Wallin pyysi anteeksi virhettään Dragsvik-asiassa - asia käsitellään uudelleen

Puolustusministeri sanoo, että hänen olisi pitänyt informoida ulko- ja turvallisuuspoliittista valiokuntaa antamastaan poliittisesta ohjauksesta varuskunnan säilyttämiseksi. Hallitus on päättänyt, että se käsittelee puolustusvoimauudistuksen Uudenmaan prikaatia koskevat kohdat uudelleen.

politiikka
Puolustusministeri Stefan Wallin puhuu toimittajille
Stefan Wallin toimi puolustusministerinä reilun vuoden 2011-2012.Yle

Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) on eduskunnassa pyytänyt anteeksi menettelyään Dragsvik-asiassa. SDP:n ministeriryhmälle aiemmin päivällä asiaa selittänyt Wallin sanoo, että hänen olisi pitänyt informoida hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittista valiokuntaa utvaa antamastaan poliittisesta ohjauksesta Dragsvikin varuskunnan säilyttämiseksi. Hallitus päätti tänään keskiviikkona, että se käsittelee asian uudelleen.

Kun hallitus julkisti puolustusvoimien säästösuunnitelman, Wallin vakuutti päätösten pohjautuvan sotilaallisiin näkökohtiin. Myöhemmin selvisi, että Wallinin ohjeistuksesta puolustusvoimat jätti ruotsinkielisen varuskunnan säästölistalta.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ja SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kertoivat tiistaina, ettei Wallin kertonut muille ministereille puolustusvoimille antamistaan ohjeista.

Prikaatin osuus uudistuksessa käsitellään uudelleen

Hallitus päätti tänään keskiviikkona, että puolustusvoimauudistuksen Uudenmaan Prikaatia koskevat kohdat käsitellään vielä kerran.

Asiasta keskustellaan tasavallan presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa 29. maaliskuuta.

Tarkoitus on, että puolustusministeri Wallin esittelee prikaatia koskevat asiat erillisenä kokonaisuutena. Puolustusvoimauudistuksen muihin kohtiin ei kokouksessa puututa.