1. yle.fi
  2. Uutiset

Kolme kuoli ja kaksi loukkaantui kolarissa Kiikoisissa

Kolme ihmistä on kuollut Kiikoisissa Satakunnassa sattuneessa kahden auton nokkakolarissa. Autoihin törmäsi kolme muutakin henkilöautoa. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantui kaksi ihmistä. Heidän vammansa eivät ole hengenvaarallisia. Poliisi etsii turmassa ohitettavana olleen rekan kuljettajaa.

Kotimaan uutiset
Karttagrafiikka
YLE Uutisgrafiikka
Kaksi punaista kolariautoa

Onnettomuus sattui, kun kaksi henkilöautoa törmäsi ohitustilanteessa nokikkain. Tapahtumapaikka on noin kilometrin päässä Kiikoisten ABC-asemalta Äetsän suuntaan, kantatiellä 44 valtatien 11 kupeessa.

Äetsän suuntaan ajanut henkilöauto lähti ohittamaan edellä ajanutta täysperävaunullista rekkaa ja törmäsi ilmeisesti virhearvion seurauksena vastaantulevaan henkilöautoon. Törmäys tapahtui Toukolan koulun kohdalla.

Rekkaa ohittaneesta henkilöautosta kuoli etuistuimella ollut matkustaja, ja auton kuljettaja loukkaantui. Loukkaantunut vietiin Satakunnan keskussairaalaan hoidettavaksi. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

Vastaantulleesta henkilöautosta kuoli sekä kuljettaja, että etuistuimella ollut matkustaja. Autossa ei ollut muita matkustajia. Myös yhdestä onnettomuussumaan törmänneestä henkilöautosta loukkaantui yksi ihminen lievästi.

Onnettomuudessa kuolleet olivat 1931 syntynyt mies, 1942 syntynyt nainen ja 1945 syntynyt nainen. Kaikki kuolonuhrit ovat kotoisin Satakunnasta.

Rekka vielä kateissa

Ohitettavana ollut rekan kuljettaja ei ilmeisesti havainnut onnettomuutta, sillä rekka jatkoi matkaansa pysähtymättä. Poliisi selvittää rekan olinpaikkaa ja pyytää rekan kuljettajaa ottamaan yhteyttä poliisiin. Silminnäkijät ovat antaneet rekasta eriäviä lausuntoja. Kyseinen rekka ajoi onnettomuuspaikalla kantatietä 44 Äetsän suuntaan.

Poliisi pitää onnettomuuden osasyynä huonoa keliä. Tapahtumahetkellä satoi lunta ja autoista pöllynnyt lumi huononsi näkyvyyttä. Luminen keli on saattanut estää myös rekan kuljettajaa havaitsemasta onnettomuutta.

Onnettomuus tapahtui sunnuntai-iltapäivällä kello 12.15. Tie onnettomuuspaikalla avattiin liikenteelle noin kello 17.15.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi