1. yle.fi
  2. Uutiset

Haudutettua kuhaa, piparjuurta ja palsternakkaa

Tällä kertaa kauhan varressa on uusi kokki Sasu Laukkonen. Hänen reseptillään valmistetaan haudutettua kuhaa. Ohje on kahdelle.

Voita & Sokeria
Haudutettua kuhaa, piparjuurta ja palsternakkaa
YLE

Pyre:

1 luomupalsternakka

2 cm pala piparjuurta

nokare voita

suolaa

Pese palsternakka hyvin ja kuori kuoret suikaleiksi. Friteeraa kuoret kuumassa öljyssä ja suolaa ne. Käytä niitä annoksen koristeena.

Kuori piparjuuri ja pilko kumpikin juures pieniksi kuutioiksi veteen. Keitä kypsiksi kattilassa, noin tunti. Siivilöi vesi pois ja soseuta juurekset blenderissä. Lisää pieni nokare voita ja suolaa oman maun mukaan.

Kastike:

1 cm pala piparjuurta

4 rkl vaaleaa balsamicoa

3 dl kuivaa valkoviiniä

3 dl vettä

1 dl kermaa

nokare voita

suolaa (mahdollisesti ripaus sokeria)

Pilko piparjuuri pieneksi ja paahda hieman kattilan pohjalla. Possauta etikka sinne ja lisää valkoviini ja vesi. Keitä puoleen ja siivilöi. Lisää kerma ja voi, mausta suolalla ja vaahdota kastike sauvasekoittimella.

Kuha:

2 kuhafileetä á 150g

suolaa (mieluiten pudistamatonta merisuolaa)

Ruodi fileet veitsellä ruodottomiksi ja suolaa fileet kevyesti noin 5 minuuttia ennen kypsentämistä.

Kypsennä fileet suoraan kastikkeessa kummaltakin puolelta noin 2 minuuttia kevyesti hauduttaen.

Esillelaitto:

Lusikoi pyrettä lautasen keskelle. Laita sen päälle haudutettu kuha ja hieman vaahdotettua kastiketta. Lopuksi koristele annos friteeratuilla palsternakkalastuilla.

Ohje: Sasu Laukkonen

Lue seuraavaksi