1. yle.fi
  2. Uutiset

Ensimmäinen liimapuu Arktosin tehtaalta

Arktos Groupin Kemijärven tehtaalla on tehty ensimmäinen liimapuu. Liimauspuristus tehtiin viime perjantaina Arktosin pienellä liimauslinjalla, kun linjan ylösajo alkoi.

Teksti-TV Lappi
Arktos Groupin liimapalkkilinja toiminnassa Kemijärvellä
Arktos Group

Toimitusjohtaja Juhani Kukkosen mukaan pieni liimauslinja päässee tuotantoon ensi kesänä.

- Kun uutta linjaa käynnistetään, se pitää ensin viilata ja fiksata kuntoon, jotta mahdolliset häiriöt saadaan minimioitua, sanoo projektijohtaja Petri Huurinainen toteaa.

Liimapalkkien tuotannon alkaminen on viivästynyt pariin otteeseen. Kukkosen mukaan tärkeimpänä syynä on se, että tehtaan rakentaminen vanhan sellutehtaan tontille on osoittautunut odotettua työläämmäksi ja hitaammaksi. Viime kesäinen tulipalo tehdasalueella vaikutti myös hankkeen etenemiseen.

Pienellä liimauslinjalla tehdään enintään kuusimetristä liimapuuta rakennusteollisuudelle sekä aihioita Arktosin isolle liimauslinjalle. Iso liimapuulinja ajetaan ylös ensi syksynä ja se aloittanee tuotannon noin vuoden kuluttua, sanoo toimitusjohtaja Kukkonen.

Kemijärven tehtaalla on tällä hetkellä puuterminaali, tukkilajittelu, sahalinja, sahatavaran lajittelulaitos, sahatavaran kuivaamo, lämpölaitokset sekä konepaja.

Arktoksen Kemijärven tehtaalla on 75 työntekijää. Yhtiö aikoo palkata lisää väkeä, kun liimapuutuotanto pääsee täyteen vauhtiin. Tällä hetkellä tehtaalla koulutetaan 12 työntekijää. Ensi kuussa tehtaalla alkaa uusi 12 hengen koulutuskurssi.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi