Milanon Malpensan lentokenttä evakuoitiin perheriidan vuoksi

Milanon Malpensan kansainvälisen lentokentän ykkösterminaali evakuoitiin maanantaina puolen päivän aikoihin. Poliisien mukaan kyseessä ei ollut minkäänlainen terrori-iskun yritys vaan käsistä riistäytynyt perheriita. Terminaali on nyt aukaistu uudelleen.

Ulkomaat
Ilmakuva Milanon Malpensan lentoasemasta.
Ilmakuva Milanon Malpensan lentoasemasta.EPA / ANSA

Poliisit pysäyttivät ampumalla miehen, joka ajoi autonsa lasiovien läpi terminaalin lähtöselvitystiskin lähellä. Autoa ajanut tunisialaismies haavoittui poliisin luodista jalkaan. Poliisit pysäyttivät miehen ampuen, koska tämä hyökkäsi päin poliisia veitsellä aseistautuneena sen jälken kun oli törmännyt autollaan terminaalin lasioveen. Mies vietiin sairaalaan.

Lennot kentältä sujuvat nyt lähes normaalisti. Sekä saapuvat että lähtevät lennot on käynnistetty uudelleen, samoin suljettuna ollut lähtöselvitys. Viivästymisiä voi kuitenkin yhä tulla, viranomaiset huomauttavat.

Kuulusteluissa mies kertoi yrittäneensä estää vaimonsa lennon. Varastetussa autossa oli lehtitietojen mukaan myös pariskunnan kolme pientä lasta. Mies oli viemässä italialaista vaimoaan lentokentälle, kun avioparin välille puhkesi raivoisa riita. Mies ajoi ovien läpi, koska halusi estää vaimon lähdön, kertovat italialaislehdet.

Sairaalaan vietiin myös vaimo ja lapset, jotka eivät tiettävästi loukkaantuneet pahoin. Myös vaimoa on kuulusteltu.

Poliisit tarkistivat auton mahdollisten räjähteiden varalta. Terrori-iskun yritykset rajattiin kokonaan pois vaikka aluksi näytti toiselta, poliisit kertovat. Kyse on poliisien mukaan "äkillisestä hulluuden puuskasta".

Finnair on suomalaisyhtiöistä ainoa, joka lentää suoraan Malpensan kentälle.

Lähteet: YLE Uutiset