Razmyar vahvisti eduskuntavaaliehdokkuutensa

Helsingin demarit ilmoittavat asettaneensa odotetusti projektipäällikkö Nasima Razmyarin kansanedustajaehdokkaaksi. Razmyar on neljäs alle 30-vuotias henkilö demareiden ehdokaslistalla.

Kuva: YLE

Vuoden 2010 pakolaisnaiseksi valittu Nasima Razmyar toimii projektipäällikkönä eri etnisten ryhmien naisjärjestöjen kattojärjestössä Monika-Naisten liitossa. Razmyar opiskelee yhteisöpedagogiksi.

Puheenjohtaja Risto Kolanen kertoo puolueen arvostavan Razmyarin kansainvälistä taustaa ja monipuolista työkokemusta kunniaväkivallan, rasismin ja tasa-arvon teemojen parissa, mutta korostaa tämän olevan listoilla nuori "yleisehdokas".

– Helsinki on maahanmuuttoalue, joka tarvitsee suurelta laajoja väestöryhmiä edustavalta puolueelta myös uussuomalaisen ehdokkaan. Sellainen oli meillä myös 1999, 2003 ja 2007. Mutta Razmyar on mukana myös kantasuomalaisia nuoria ja vanhempia puhuttelevana myönteisenä, iloisena hahmona.

Afganistanilaissyntyinen Razmyar on muuttanut Suomeen vuonna 1992. Pakolaisnaiseksi valintansa jälkeen hän on kiertänyt ahkerasti Suomea puhumassa maahanmuuttajien kotouttamisesta ja ihmisoikeuksista.