Perussuomalaisille Lapista kaksi edustajaa?

Helsingin sanomien tuore gallup lupaa Perussuomalaisille 17,9 prosenttiyksikön kannatuksen tulevissa vaaleissa. Näillä lukemilla ollaan tasoissa SDP:n kanssa valtakunnallisesti. Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Kari Härön mukaan tavoitteena on saada kaksi kansanedustajaa Lapista.

Lapin vaalipiiri
Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Kari Härö
Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Kari Härö.Perussuomalaiset

Kari Härö myhäilee gallupeille. Hänen mukaansa Perussuomalaisten kannatus Lapissa on vielä suurempaa kuin valtakunnallisesti.

- Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien tekemä gallup antoi meille puoli prosenttiyksikköä paremman kannatuksen kuin YLE. Se voi tarkoittaa toteutuessaan meille jopa kaksi paikkaa Lapista uuteen eduskuntaan. Gallupit on kuitenkin vain galluppeja, me teemme vaalityön loppuun hyvin ja sieltä tulee se meidän kannatuksemme, sanoo Kari Härö.

Ei loikkareita

Lapin perussuomalaiset eivät ottaneet loikkareita muista puolueista eduskuntavaalien ehdokkaikseen. Lapin piirin puheenjohtaja Kari Härö sanoo, että ehdokasasettelu on Lapissa tehty eikä siihen tule enää muutoksia.

- Ehdokasasettelu alkoi jo puolitoista vuotta sitten ja on nyt valmis. Viimeset vahvistetut ehdokkaamme ovat Juha Antinkaapo Tervolasta ja Harri Tauriainen Kemistä. Puolueeseemme on kyllä ollut pyrkijöitä , mutta emme halunneet ehdokkaiksi muiden puolueiden loikkareira, vaan halusimme toimia puhtaalta pöydältä

Kaikki vuotavat

Kolme valtakunnallisesti suurinta puoluetta menettävät kannatustaan koko ajan Perussuomalaisille. Lapissa on perinteisesti ollut kaksi suurta, Keskusta ja Vasemmistoliitto, nekin vuotavat.

- Kolme suurta puoluetta Suomessa on menettämässä useita prosenttiyksikköjä kasnnatuksestaan. Lapissa varmasti Keskusta ja Vasemmisto vuotaa meille, samoin SDP. Myös Kokoomus menettää Lapissa, koska pienyrittäjät ovat kokeneet sen kohdelleen heitä kaltoin, Kari Härö sanoo.

Perussuomalaisten Lapin vaalistartti pamahtaa Torniossa 21.2. Mukaan on saatu ykköstykki, puheenjohtaja Timo Soini, joka käy ehkä ainoan kerran ennen vaaleja Lapissa juuri silloin

Lähteet: YLE Lappi / Jarmo Siivikko