Hiihtoloma täyttää saaristomökkejä

Saariston lomamökit ovat täyttyneet kohtuullisen hyvin hiihtoloman viettäjistä. Esimerkiksi Suomen Saaristovaraus Osakeyhtiöstä kerrotaan, että vain kolmannes heillä tarjolla olevista Saaristomeren alueen lomamökeistä on enää vapaana.

Teksti-TV Turku
Jäätietä käyttävät erityisesti mökkiläiset
Talviasuttavilla vuokramökeillä on nyt kysyntää.YLE / Jarkko Heikkinen

- Meillä on 150 talviasuttavaa mökkiä vuokralistoillamme. Kysyntä on ollut jopa vähän tavallista vilkkaampaa, kertoo toimitusjohtaja Pirjo Hoffström Suomen Saaristovaraus Osakeyhtiöstä.

Hoffströmin mukaan talviasuttavan mökin vuokrataso on 400 eurosta ylöspäin. Vapaita mökkejä löytyy hyvin jo Parainen-Nauvo-akselilta. Pakkasesta huolimatta suomalaiset uskaltautuvat lomanviettoon myös saaristoon.

- Saariston lomamökit ovat kohtuullisen hyvin täyttyneet hiihtoloman viettäjistä. Vain kolmannes tarjolla olevista Saaristomeren alueen lomamökeistä on enää vapaana.

- Meillä on 150 talviasuttavaa mökkiä vuokralistoillamme. Kysyntä on ollut jopa vähän tavallista vilkkaampaa, kertoo toimitusjohtaja Pirjo Hoffström Suomen Saaristovaraus Osakeyhtiöstä.

Hoffströmin mukaan talviasuttavan mökin vuokrataso on 400 eurosta ylöspäin. Vapaita mökkejä löytyy hyvin jo Parainen - Nauvo akselilta. Vaikka pakkanen paukkuu suomalaiset uskaltautuvat lomanviettoon myös saaristoon.

- Kyllä me suomalaiset olemme niin karaistuneita, että kunnollisessa mökissä lomailu ei tuota ongelmia, hän sanoo.

Eksoottisempia elämyksiä kaipaavat turistit suuntaavat hiihtolomaretkensä jopa Utön saarelle. Jo yhteysalusmatka Utön saarelle on elämys.

Utöseenkin uskalletaan

- Meillä on aivan fantastinen talvisää täällä Utössä, hehkuttaa matkailuyrittäjä Hanna Kovanen. Hän kertoo, että majoituspaikat hänen tiloissaan on loppuviikoksi varattu kokonaan.

- Ilahduttavaa on, että myös lapsiperheet ovat löytäneet talvisen ulkosaariston, Kovanen kertoo.

Holiday Club Airistolta kerrotaan, että heidän lomamökeissään on tällä viikolla hyvin asiakkaita. Sen sijaan Nauvossa toimiva saaristohotelli Strandbo on tämän viikon kiinni.

Lähteet: YLE Turku