Seta vetoaa zimbabwelaisen turvapaikanhakijan puolesta

Poliisi valmistelee kolme kertaa Suomesta turvapaikkaa hakeneen zimbabwelaisen käännytystä. Miehen tukijat - Vapaa liikkuvuus -verkosto, Seta ja Amnesty International - kertovat järjestävänsä keskiviikkona Helsingissä mielenilmauksen turvapaikanhakijan puolesta.

Kotimaa

Zimbabwelaismies on hakenut Suomesta turvapaikkaa kolme kertaa seksuaaliseen suuntautumiseensa kohdistuvan vainon perusteella. Hän on tällä hetkellä Metsälän säilöönottoyksikössä, sillä poliisi valmistelee hänen käännytystään.

Mies saapui Suomeen vuonna 2002 opiskelemaan, ja vuonna 2003 hän haki turvapaikkaa ensimmäisen kerran.

Vapaa liikkuvuus -verkoston mukaan zimbabwelainen on vainon pelossa oleskellut Suomessa paperittomana yli seitsemän vuotta. Verkoston edustaja kertoo, että mies pelkää Zimbabween paluuta suunnattomasti. Presidentti Robert Mugaben hallinto on avoimen vihamielinen homoseksuaaleja kohtaan.

Verkosto katsoo, että Maahanmuuttovirasto on laiminlyönyt kansainväliset ihmisoikeusperiaatteet, kun ei ole myöntänyt zimbabwelaiselle suojelua. Seksuaalista tasavertaisuutta ajavan Setan mukaan viranomaisilla ei ole riittävää ymmärrystä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten hädänalaisuudesta.

Lähteet: YLE Uutiset